Borysov Academy / Metro Academy: ТОП-6 курсів вересня

Borysov Academy / Metro Academy — це сучасна академічна освіта в сфері HoReCa. Не про красиві презентації і гарні слова, а про власний досвід. Тут діючі шеф-кухарі, директори закладів та інші профі Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова діляться своїми знаннями, успіхами й факапами. 

Розклад курсів доступний на сайті Академії: borysovacademy.com

Правові аспекти заснування та запуску власного бізнесу у сфері громадського харчування

Від ідеї власного закладу до вечірки з нагоди відкриття - насправді, цей шлях не лише нервовий і хвилюючий, а й цікавий.
Звісно, вам доведеться спершу зареєструвати СПД, відкрити рахунок в банку, знайти, створити і підписати сотні документів, отримати десятки дозволів. Встановлення РРО і реєстрація касового терміналу, технічний висновок на приміщення й года оренди, експлуатаційний дозвіл СЕС і журнал пожежної безпеки, торгова марка й дозвіл на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами - і це лише початок.
Щоб ви не заплутались у сотнях паперів і законодавчих актів, ми запустили цей курс-інтенсив. Один день повного занурення в юридичний аспект ресторанного бізнесу, після якого вам буде значно простіше і комфортніше вести справи.

Викладачі курсу: Максим Курочко, адвокат та керуючий партнер юридичної компанії.
Час: четвер, 30 серпня , з 10:00 до 19:00
Вартість: 950 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Маркетинг: стратегія і тактика

"Маркетинг як у Борисова". Ні, ми не купуємо рекламу і статті по всій Україні. Ні, ми не витрачаємо мільйони на рекламу у Facebook. Ми просто любимо свою роботу і кожен з кількадесяти наших проектів.
Ми - це маркетинг-відділ Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова. Ми щодня плануємо, вигадуємо, пишемо, фотографуємо, спілкуємось і ще більше закохуємось в гастрономію.
Тож наш курс - це лекції про успіхи й провали, а також творча лабораторія і воркшоп з мобільної фотографії (так, круто знімати можна на будь-який телефон).
Викладачі курсу:  Банько Марія – маркетинг-директор, Марина Лавренчук – pr-менеджер, Марія Жуковська – smm-менеджер, Дарія Мангубі – фотограф, виконавчий продюсер Радіо ОБ.

Час: вівторок, 11 вересня, 10:00-19:00
Вартість: 1100 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Ефективна HR-cистема в ресторані: від рекрутинга до командної гри 

Ресторан не може існувати без команди. Власне, без тих людей, які будуть створювали продукт, які будуть комунікувати з гостями, які будуть втілювати ті ідеї, які були закладені власниками.
Як знайти «своїх», як виховати (і чи потрібно це робити?) зірок та втримати їх, як обирати, навчати, мотивувати та налагоджувати HR-систему так, аби вона працювала.
Про все це буде говорити людина, яка керує людськими ресурсами в команді з 2500 людей.
Олена Гончаренко, HR-директор Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, не просто відверто розповість про свій досвід. Вона підготувала системний практичний курс, який охоплює всі аспекти роботи з командою в ресторанному бізнесі.
А також HR-профі Наталія Чепурна – HRD в автомобільній сфері та HoReCa, а також в дитячому ритейлі.
1 день = максимальна концентрація корисних знань, система документообігу, профілі посад, HR-секрети, стратегічні та тактичні рішення в управлінні людськими ресурсами.

Час: четвер, 13 вересня, 10:00-19:00
Вартість: 1100 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Домашня коктейльна вечірка. Практичний курс 

Наш курс - більше, ніж про змішування напоїв. Коктейлі - це про бізнес і це про фан. 
Коротка програма виглядає так:
Як влаштований світ міцного алкоголю? Класифікація міцних напоїв та вин
Структура коктейля: прості формули для створення незчисленної кількості коктейлів
Створюємо домашній бар: необхідній алкоголь та інвентар
Дегустації алкоголю
Основні техніки змішування напоїв
Приготування легендарних коктейлів
Майстер-класи з приготування закусок

Час: неділя, 16 вересня, 10:00-19:00
Вартість: 1100 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Як відкрити та ефективно керувати кафе/баром/рестораном 

Наш флагманський курс для керівників і менеджерів ресторанного бізнесу.
В програмі курсу:
відкриття ресторану: від ідеї до першого прибутку
бюджетування та ефективна бізнес-модель
маркетинг та PR
менеджмент в ресторані, організація роботи кухні, бару і сервісу
закупки, логістика та ефективний склад
сучасні підходи до HR та мотивації команди
правила створення меню та барної карти, що продають
Крім того, дводенний курс включає:
кулінарні майстер-класи
дегустації вин, крафтового пива, кави та сирів
індивідуальні консультації
гала-вечерю

Викладачі: Дмитро та Олена Борисови і топ-менеджмент Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова.
Час: субота/неділя, 21-22 вересня, 10:00-19:00
Вартість: 5200 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Основи адміністрування та сервісу в ресторанному бізнесі

Що таке «гостинність»? Чи може вона бути системною? Як, керуючи процесами в ресторані, завойовувати та втримувати лояльність?

В новому курсі від Borysov&METRO Academy ТОР-менеджмент Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова (в тому числі Галина Щербатюк, директор ресторану «Канапа») будуть відверто розповідати про все це.

Будемо разом відповідати на такі питання:
– як керувати рестораном, який приймає від 500 до 1000 гостей на день
– чим потрібно керувати: процесами або людьми
– як закохати в свій ресторані гостей, і власну команду
– як керувати посадкою та всіма «точками контакту» з гостем
– як організувати найбільш ефективну та злагоджену роботу залу та кухні
– як комунікувати з гостями, не допускати неприємних ситуацій та як перетворювати гнів на лояльність, якщо хтось все ж таки припустився помилки 
– чи змінилися стандарти сервісу в 21 сторіччі
– врешті-решт, як створити та керувати рестораном, який став візитівкою міста та нової української кухні як такої.

Викладачі: Галина Щербатюк, директор ресторану-салону "Канапа" та Радомир Щербатюк
Час: 28 вересня, п'ятниця, 10:00-19:00
Вартість: 950 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Курс з приготування суші та ролів

Чому справжні суші – це більше, ніж просто рис та риба? Як знайти «золоті пропорції» японської кухні? Нарізання риби – як витончене мистецтво. Приготування ролів – як медитація. Після цього курсу ви легко зможете приготувати вечерю в японському стилі вдома. Сашимі, нігірі-суші та найбільш популярні роли. Універсальні рецепти, які завжди стануть в пригоді. До зустрічі на одноденному практичному майстер-класі!

Під час майстер-класу ми навчимося готувати:
– сашимі
– нігірі-суші
– гункан-суші
– макі-суші
– филадельфия
– дракон
– популярні роли «Каліфорнія»

Викладач: Владислав Пяк, шеф-кухар ресторану RONIN

Час: 30 вересня, неділя, 10:00-19:00
Вартість: 1100 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися

Бариста. Все про каву

Ми не злукавимо, сказавши, що стосовно цього курсу отримали найбільше запитань та пропозицій. Так, ми живемо в епоху кав'ярень третьої хвилі і кава сьогодні - значно більше, ніж напій для бадьорості.
Команда Borysov Academy доклала всіх зусиль, щоб задовольнити усі ваші прохання, тому наш курс-інтенсив триватиме три дні і охопить максимум сфер: від видів кавового зерна й технологій обсмаження до бізнес-плану власної кав'ярні.
Які знання ви отримаєте на цьому курсі:
- географія та сорти кави
- як працює кавова біржа і як формується ціна
- як працює кавомашина
- як вода впливає на смак кави
- як обрати каву для свого закладу
- як влаштувати каппінг
- навчитесь готувати класику й альтернативу
- дізнаєтесь, як поєднувати каву з молоком або алкоголем
- напишете бізнес-план власної кав'ярні
- відкриєте секрети ефективного меню і правила гостинності

Час: 5-7 жовтня, п'ятниця/субота/неділя, 10:00-19:00
Вартість: 2850 грн
Хочу побачити детальну програму і зареєструватися