Гармонія та гастрономія: макробіотичне меню в RONIN

Їжа – це не просто пальне для тіла. І не просто одне з джерел швидкого задоволення. Це – потужний інструмент впливу на те, як ми себе відчуваємо – і фізично, і емоційно.

Японське вчення про макробіотику вважає, що запорука здоров’я та щастя – це гармонія, рівновага між зовнішнім та внутрішнім, між рослинною та тваринною їжею, між продуктами, що несуть дві різні енергії – інь та ян.  

Макробіотика народилася на перетині філософії та науки і швидко підкорила світ, надихнула безліч людей на те, щоб їсти більш свідомо та, врешті-решт, отримувати більше задоволення та щастя від життя.

Разом з Юлією Скібою, першим консультантом з макробіотики в Україні, ми розробили спеціальне healthy-меню в RONIN.

Ми взяли за основу такі ідеї.

  • Щодня людина їсти 2-3 рази на день. Зазвичай, обираючи страву, ми думаємо про ціну або смак, а іноді взагалі робимо вибір імпульсивно. Дуже зрідка ми замислюємося над тим, як ті або інші продукти вплинуть на наш настрій та наше здоров’я. Для того, щоб гостям RONIN легше було зробити правильний вибір, ми створили макробіотичне меню корисних, смачних та гармонійних страв.
  • Сучасна західна гастрономія будується навколо риби або м’яса. Якщо змінити фокус та поставити в основу цільнозернові продукти, можна зробити свій раціон набагато більш збалансованим та корисним. Тим паче, що зернові страви справді є характерними для нашого регіону.
  • Так як світ поділяється та 5 стихій, так і продукти поділяються на 5 різних груп. Йдеться не про те, що є «хороші» та «погані» продукти, а про те, що їх поєднання маю бути збалансованим. І ідеалі варто надавати перевагу рослинним жирам над тваринними, білій рибі та морепродуктам – червоною рибою та м’ясом.
  • Серед корисним продуктів, споживання яких варто збільшити – коренеплоди та овочі, які набувають солодкого смаку під час приготування – батат, гарбуз, червона капуста, ріпа. Лотос – надзвичайно важливий для респіраторної системи. Найбільш корисний вид рису – це круглий коричневий нешліфований рис.
  • Раціон людини має включати 20-30% злаків, 30% локальних овочів, 30% білої риби, супи та невелику кількість фруктів.

 

Страви макробіотичного меню в RONIN

 

Темакі: хрусткі конверти з норі з бататом, червоною капустою, морквою, кіноа, бебі-кукурудзою, тофу та бобами емамаме.

Смажений шовковий тофу подаємо з халапеньо, кінзою та стружкою тунця разом з пряним грибним бульйоном

Роли з бурим рисом, сібасом та чилі – подаємо з соусом «молоко тигра» та соусом на основі халапеньо

Тостадітос: кукурудзяні хрусткі млинці з сібасом та соусом понзу-юзу-трюфель

Запечена капуста з соусом халапеньо

Buddha bowl: смажені гребінці, бурий рис, спаржева квасоля, коріння лотоса, кімчі, васабі

Філе дорадо на Robata grill з манговим соусом

Чорна тріска з пюре на мигдалевому молоці, кімчі та соусом теріякі

Кіноа зі спаржевою квасолею, едамаме та корінням лотоса з соусом теріякі

Суп з гребінцем та дорадо

 

Бронювння: 068 713 1414

Зоодогічна, 10