Nose to tail: страви з ягнятини в Oxota na Ovets

Полювання вдалося! Нарешті, знайшли якісну ягнятину українського виробництва. В захваті від смаку та текстури. Тож саме час до нашої фірмової «спинки ягняти» додати більше нетривіальних страв. Як завжди, дотримуємося філософії nose to tail і використовуємо не лише вирізку та м’ясо на лопатці, але й субпродукти: язик, нирки, печінки, зобну залозу, жирову сітку та курдючний жир.

Екологічно (розумне споживання, повага до тварини) та гастрономічно (абсолютно по-новому відкриваються смаки).

Так в цьому сезоні радимо спробувати такі страви

Теплий салат зі смаженою овечою спинкою

Обираємо свіже листя салату, овечу спинку маринуємо, швидко обсмажуємо та нарізаємо на слайси, додаємо чіпси з кіноа та соус «молоко тигра» -  отримуємо страву з чудовим балансом солодкого та кислого, ніжного і хрусткого.

Сатай з баранини зі сливовим соусом 

* Сатай – маленькі «шашлички» на бамбукових шпажках, популярний стріт-фуд с Малайзії та Індонезії. Вважається, що страва виникла на Яві та далі поширилася Азією. Сатай готують з найрізноманітніших продуктів –  наприклад, з курки, морепродуктів чи кобри або навіть тестікул тварин.

Ми подаємо відразу три види сатай – з баранячих нирок в жировій сітці, з барянячої печінки з курдючним жиром та філе ягнятини. Подаємо на подушці з локшини та зі сливовим соусом.  

Філе ягняти з кукурудзою

Робимо попіл з лука-порей та ньому готуємо філе ягня – воно набуває приємного димчастого присмаку. Подаємо з піною ніжною з кукурудзи та різними соусами.

Язик ягняти на robata grill з чіа

Язик ягня відварюємо з пряними травами, обсмажуємо на robata grill та тушкуємо темним азійським соусом та насінням чіа.

Рубаний бургер з баранини з куміном та тархуном

Смажимо рубану баранину з курдючним жиром, викладаємо її на батат-пай, додаємо чилі, кінзу, маринований огірок, соус «молоко тигра» та сир халумі, який обсмажуємо безпосередньо при подачі. Бургер – без хліба, але зі смаком.

Солодке м'ясо ягняти зі шпинатом та сиром халумі 

* «Солодким м’ясом» називають зобну залозу різних тварин. Зазвичай зобна залоза вважається делікатесом, згадки про неї є як в азійських, так і класичних французьких кулінарних книгах.  Вона має дуже ніжну текстуру та справді солодкуватий присмак.

Смажену зобну залозу ягняти подаємо з соусами, шпінатом та сиром халумі власного виробництва.

Печінка ягняти з  кукурузяною сальсою

На сковорідці WOK обсмажуємо кукурудзу з томатами та зеленою цибулею. Печінку маринуємо та ріжемо тонкими слайсами, подаємо з овочевою сальсою та ягідним соусом.

Спинка ягняти в сичуанському стилі

*Сичуанський перець – приправа, яка насправді не є перцем) Це плід дерева, що відноситься до сімейства рутових. Популярна в Азії спеція, яку ще називають «китайським коріандром».  

Маринуємо баранину та обсмажуємо її на WOK з сичуанським перцем, кенійською квасолею, маринованим зеленим чилі, часником та соєвим соусом. Отримуємо пікантний смак, який суттєво відрізняється від звичної гостроти чилі