Сезон білого карпатського трюфеля!

В ресторані-салоні "Канапа" стартував фестиваль білого карпатського трюфеля. У спеціальному меню — п'ять страв з цього рідкісного й безумовно фантастичного гриба.

На планеті існує кілька десятків видів трюфеля, але лише дев'ять із них мають гастрономічну цінність. Чотири види (карпатський літній, карпатський зимовий, білий п'ємонтський та чорний французький) росте в Україні. Найбільші "родовища" трюфеля зафіксовані на Закарпатті, але відшукати його можна і на Вінничині, і на Київщині.

Віднедавна українці намагаються вирощувати трюфель самі: до речі, білий трюфель значно вередливіший за чорний. Однак його аромат і смакові якості інтенсивніші, а тому і коштує він дорожче.

Нині розпочався короткий, але яскравий сезон літнього білого карпатського трюфеля, і "Канапа" рекомендує насолодитися  "діамантом кухні", як його назвав знаменитий французький кухар Жан-Ансельм Брійя-Саварен. 

Спершу спробуйте українську фуа-гра, мариновану в білому вині з желе із яблучного квасу з грушево-маковим лекваром, підсмаженою здобою та трюфелем (129₴).

Вареники з картоплею та грибами, фермерською сметаною та білим трюфелем (98₴).

Гречото з копченою качкою та трюфелем (159₴).

Смажене яйце з грибним соте та карпатським трюфелем (98₴).

А на десерт візьміть морозиво з фуагра та білим трюфелем (49₴).

ресторан-салон "Канапа"

на Андріївському узвозі, 19А

+38 (068) 044 30 50