- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
В ресторані нової української кухні «Канапа» стартував сезон винних дегустацій. Разом з сомельє Юлією Тригідько розпочали з Шардоне – вина, яке традиційно вважається чи не найбільш популярним серед білих вин. Дегустували 5 зразків - різних за «темпераментом». Звісно, шукали до них найбільш вдалі гастрономічні пари.
Перша подача
Вино: Шардоне SHABO reserve
Відомості про виноробню: SHABO – потужне виноробне виробництво, розташоване в Одеській області. Шабо – один з найдавніших відомих теруарів Європи: тут вирощувати виноград та робили вино і греки-колоністи, і турки, і переселенці зі Швейцарії – в середині 19 століття. Сучасна виноробня була заснована у 2003, а кілька років тому відбулася суттєва модернізація виробництва, яка позитивно вплинула на якість вина, яке тут виготовляється.
Дегустаційні нотатки: Це вино, витримане в нейтральному резервуарі. І в ароматі, і в смаку має насичені цитрусові ноти – зокрема, лимону, та зелене яблуко. Приємна кислостність. Це – базове універсальне «повсякденне», але гідне вино.
З чим куштували: з канапе з щучим кав’яром. Ми отримали збалансовану пару, в якій кислотність вина лише підкреслила смак кав’яру. Саме це вино, справді, пасує майже до всією білої риби та морепродуктів.
Друга подача
Вино: Шардоне від виноробні «Колоніст»
Відомості про виноробню: це родинна виноробня, заснована в 2005 році в Придунайській Бессарабії Іваном Плачковим. Тут поєднується вдалий теруар (Придунайська Бессарабія знаходиться на тій самій широті, шо й П’ємонт, мінеральний грунт, розташування біля озера), сучасне європейське обладнання та особлива увага до деталей.
Дегустаційні нотатки: Вино з яскравим тропічним ароматом, коротка витримка на дріжджовому осаді за низької температури надає смаку вершкових нот. Це – насичене, багатогранне, але в той же час легке приємне вино.
З чим куштували: з канапе з маринованою у вині фуа-гра. Вершкові тони вина поєдналися з ніжністю гусячої печінки – ми отримали легку та приємну еногастрономічну пару.
Третя подача
Вино: Шардоне&Рислінг від виноробні «Бейкуш»
Відомості про виноробню: невеличка виноробня в Миколаївській області, яка робить незвичні, радше бутикові вина – тут багато експериментують з сортами винограду та різними блендами.
Дегустаційні нотатки: незвичне вино, яке 50%/50% складається з шардоне та рислінгу. Вперше такі вина представили в 2016-ому розі, на дегустацій куштували другий реліз цього вина – від 2017 року. Це вино, витримане в бочках з французького дубу. В ароматі – квіти, горіхи та карамельні ноти. М’якість шардоне поєднується зі свіжістю та хрусткістю рислінгу.
З чим куштували: зі смаженими мізками з солодкою кукурудзою та яєчно-вершковим соусом.
Четверта подача
Вино: Шардоне «Висока гама» від виноробні «Колоніст»
Дегустаційні нотатки: Преміальна лінійка вин від «Колоніста» (ручний збір винограду, подвійне сортування та іншу деталі, які гарантують якість) та абсолютний лідер продажів у закладі. Це витримане у французьких барріках вино з дуже яскравим впізнаваним смаком, в якому домінують ноти дюшесу та витримки, з приємним горіховим відтінком.
З чим куштували: з варениками з подвійним центром – з картоплею та грибами, від вершковим соусом з пудрою з сушених грибів. Сушені гриби мають дуже яскравий аромат та смак – тож пару для такої страви може скласти лише не менш потужне вино.
П’ята подача
Вино: Шардоне Vaja Grand Cru від SHABO
Дегустаційні нотатки: Преміальна лінійка вин. Ручний збір, подвійне сортування, витримка. Дуже потужне вино з яскравими дубовими тонами у фруктовому ароматі. Складний округлий смак та дуже довгий післясмак вина.
З чим куштували: сорбет з журавлини. Це досить складне вино «з характером», яке можна не ні з чим не поєднувати та смакувати окремо. Однак якщо хочеться пом’якшити смак, то можна спробувати його з ягідним сорбетом.
Наступного разу будемо дегустувати Каберне. 5 видів вина та 5 страв – за 599 гривень. Детіл та реєстрація – тут.