Канапа у Варшаві. Новий гастрономічний сезон

Ресторан «Канапа» вже майже 2 роки зустрічає гостей у Варшаві. Шляхетний білосніжний будинок з квітучим садом на Мокотуві став простором для розвитку нових цікавих гастрономічних ідей та вдалого відпочинку для всіх, хто шукає чудового смаку та затишку.

За цей час тут з’явилися страви, які стали візитівками нової української кухні в Польщі – борщ з чорносливом та копченою грушею, який подається у капусті, чорні вареники з судаком, їстівні свічки, холодець з кролика чи, наприклад, галушки з телячими щоками у вершковому соусі. 

Звісно, до них  підібрана вдала колекція з найцікавіших українських та польських вин.

Nowy szef kuchni

Незмінною лишається концепція, в основі якої поєднання локальних продуктів, натхнення аутентичними українськими рецептами та сучасними інноваційними кулінарними техніками. Незмінною лишається й супервізія Ярослава Артюха – одного з найбільш амбітних та талановитих шеф-кухарів України. Сам же проект розвивається, набуває все глибших сенсів, аби приємно вражати гостей.

З цієї осені в «Канапі» починається новий гастрономічний сезон – під керівництвом нового шефа кухні Станіслава Маловицького. 

 

Що відомо про нового шефа?

Отримав вищу освіту у Польщі, протягом останніх 7 років працював в різних містах України та Польщі. Ще до Революції Гідності почав цікавитися українською кухнею, відшукувати старовинні переписи рецептів та думати над тим, як їх можна було б зробити цікавими та сучасними. Майже з першого дня існування «Канапи» в Києві слідкував за тим, як там формується і розвивається концепція нової української кухні. Шукав проект, в якому можна буде поєднати майстерність з пристрастю, використовувати максимум локальних продуктів, спілкуватися з гостями – і врешті-решт наприкінці літа 2019-ого долучився до команди, очоливши кухню «Канапи» в Варшаві.     

«Для мене приготування їжі – це завжди більше, ніж просто набір якихось технік. Це – прояв любові, творчий пошук та, звісно, спілкування. Працюючи в різних ресторанах Польщі, я помітив, що полякам може бути цікавою українська кухня. При чому не лише на рівні 1-2 страв – по типу борщу та галушок. Мені хотілося б представити українську гастрономію в усьому її різноманітті – від одеських ледачих вареників до закарпатських кнедликів. Тож я хочу взяти найкращі продукти від локальних польських виробників, місцевих фермерів та готувати  з них сучасні страви, натхненні різними регіональними особливостями української кухні».
 

Сезон птиці BBQ

Сезон птиці BBQ у Канапі – це можливість провести останні теплі тижні з чудовому дворику, насолоджуюсь атмосферою домашньої BBQ-вечірки з друзями. Для сезонного меню ми обрали 3 страви, які поєднують потужний гастрономічний тренд на нетривіальне приготування птиці з традиціями півдня України. 

«Я запропонував дещо модернізовані варіанти тих страв, які зазвичай в такий сезон готують на свята в Одесі. По-перше, це курча табака, без якого важко собі уявити південне застілля. Це – підсмажене під пресом ціле курча з безліччю прянощів та аджикою. Обов’язково з золотавою скоринкою та яскравим ароматом, то відразу збуджує апетит. Це одна страва – канапка з рваною качкою та фуа-гра – також натхнення місцевою традицією. Коли після свят лишалася приготована курка та качка, їх наступного дня прогрівали, рвали м’ясо на шматки та їли, вмочуючи в якийсь соус. Ми ж пропонуємо гостям більш гастрономічний варіант – тост, тушковану з ягідним соусом качку та делікатесну фуа-гру. Готуючи перепілку, я думав про те, з якими смаками у мене асоціюється південне літо. Груша, фенхель, м’ята… Фрукти та прянощі, сповнені сонцем. Саме тому цю делікатесну пташку ми подаємо з пюре з груші та салатом з пряних трав та фенхелю». 
 

Далі  – лише цікавіше  

Попереду – суттєве оновлення та розширення меню, а також щомісячні гастрономічні фестивалі. 

«Зараз ми з Ярославом працюємо над підготовкою нового гастрономічного сезону. Звісно, залишаться всі ті страви, які вже стали хітами. Але буде ще більше цікавого. Натхнення традиційно шукаємо в локальних продуктах, старовинних переписах та в дитинстві. Я дуже добре пам’ятаю, як моя бабуся в Одесі готувала домашню локшину і розкладали її сушитися на рушнику, як до свята розставляла тарілки, в яких був прозовий холодець, у холодній кімнаті – аби застиг, як ліпила дрібні вареники з вишнями та збирала вранці достиглі ідеальні овочі на салат… Я хочу зберегти все це, і передати те щастя, ті шалені емоції, які я отримував від цих страв у дитинстві – гостям, які прийдуть в «Канапу».
 

Варшава, Нарбута, 10
+48 22 400 88 33
+48 66 877 94 00

Партнери

 

Miele
Torero