Осінь у варшавській «Канапі»: нове сезонне меню

Восени чутливість наших рецепторів загострюється. Ще більше кольорів. Ще більше текстур. Ще більше відтінків солодкого, гострого й кислого. Це ідеальний час для експериментів – тож не будемо відкладати їх.

Спочатку запалимо свічки. Ви вже знаєте їх – цей віск тане особливо ароматно, бо він зовсім не віск, а вершкове масло з часником. Вимочуйте його свіжоспеченим хлібом і вдихайте перші ноти осені.

Бо слідом – тартар з тунця зі свіжим огірком та імбирно-апельсиновою заправкою (29 злотих) і бабагануш (кав'яр з печеного баклажану) з кінзою, горіховою пастою та грінками (16 злотих). Якщо ви зібралися товариством, є сенс взяти у стіл декілька різних закусок, наприклад, підкопчену скумбрію з червоною цибулею, картоплею та маринованою ріпою (27 злотих), різні соління (16 злотих) та форшмак з щучим кавяром (16 злотих). Або одразу цілий сет на компанію: рибний (лосось малосольний, тюлька, підкопчена скумбрія, 35 злотих) або м'ясний (ростбіф, копчена качка та сало, 32 злотих).

Далі рекомендуємо зупинити свій вибір на сирі бурата з молодим шпинатом, буряковим листям, маринованим гарбузом, волоськими горіхами та песто (29 злотих) і перейти до першої страви. Осінь підступна до легких застуд, але ви швидко прийдете у форму з бульйоном з лісових грибів (29 злотих) або гарбузовим крем-супом з мусом із копченої сметани та шовдарем (21 злотий). Або незмінним бестселлером як варшавської, так і київської «Канапи» - знаменитим борщем зі свинячими вушками й копченою грушею, що ми його подаємо в качані капусти (25 злотих). Гарячу першу страву варто поєднати з келихом крижаної хріновухи (10 злотих).

Тепер перейдемо до гарячих закусок, наприклад, стейк з цвітної капусти з соусом бограч або язики ягняти з пшоняною кашею, сирним соусом і кінзою (по 22 злотих). Утім, чому б не замовити традиційних пирогів? Хоча навіть вони в «Канапи» «з нюансами»: то чорні пироги з судаком та кав’яром оселедця, то з картоплею й фуа-гра (по 25 злотих). Або візьміть галушок з телячими щоками у вершковому соусі (29 злотих) або картопляні сфери з лососем та осетром із сирним соусом, пармезаном і кав'яром з щуки (24 злотих) – є думка, що неможливо вигадати нічого ніжнішого за це.

А от в якості основної страви радимо обрати cтейк із тунця з гороховим пюре (54 злотих), смажене філе коропа з печеною картоплею, лісовими грибами та соусом із білих грибів (42 злотих) або антрекот із яловичини з креветками, грильованою кукурудзою, помідорами чері та перцевим соусом (82 злотих).

Що на солоденьке? Спробуйте наш новенький халвовий десерт (16 злотих). 

До зустрічі у «Канапі»!

 

Адреса: Варшава, вул. Нарбута, 10

Бронювання столиків: +48 22 400 88 33

Переглянути меню