- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
РИБАLOVE продовжує приємно дивувати спеціалітетами, розширювати наші знання про якісний seafood та пригощати смачними стравами з морепродуктів. На черзі – тижні молюсків та голкошкірих. Будемо досліджувати разом: вчитися правильно їсти ікру морських їжаків, обирати найкращі страви з вонголе та відрізняти гліцемеріс, наприклад, від «японського півника» або ж фасоларі.
Спробуємо систематизувати все, що знаємо про них, в одному невеликому, але інформативному матеріалі.
1. Булоти (Buccinum undatum)
Один з найбільших за розміром молюсків у Північному морі. Широко розповсюджений у Північній Атлантиці. Має конічну раковину довжиною 6 - 11 сантиметрів.
Гастрономічні властивості: Протягом багатьох століть вживався в їжу французами та іншими європейцями. Колись вважався їжею бідняків, а заказ є одним з популярних делікатесів. Зазвичай булоти подають відвареними або ж запеченими – з різноманітними соусами.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Відварні булоти з соусом Айолі (98 гривень) та запечені булоти під крем-чилі соусом (108 гривень).
2. Морський гребінець (Pectinidae)
Двостулкові молюски, які можна знайти в усіх океанах світу.
Гастрономічні властивості: гребінці високо цінуються за витончений смак та поживні якості: в них не менше білків та жирів, ніж в м’ясі краба (а ще – вітамін В, кальцій, йод та інші корисні мікроелементи). Гребінці можна їсти сирими та використовувати в якості інгредієнта для безлічі страв.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Карпачо з морського гребінця (178 гривень).
3. Морський їжак (Echinoidea)
Належить до класу Голкошкірих, розповсюджені в багатьох морях з нормальним рівнем солоності. На третьому році життя досягають розмірів, за яких їх має сенс виловлювати, аби використовувати в їжу. Мають форму сфери від 2 до 30 сантиметрів в діаметрі.
Гастрономічні властивості: широко використовуються в японській, південноамериканській та середземноморській кухнях. Особливо цінується ікра морських їжаків, в якій міститься до 35% жирів, 20% білків та величезна кількість корисних мікроелементів. Крім того, ікра морських їжаків має яскравий, дещо йодований смак, дійсно вартий уваги.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Морський їжак з мусом з авокадо (148 гривень).
4. Японський півник (Philippinarum)
Один з різновидів вонголе, має міцні стулки, колір яких може варіюватися від темно-сірого до яскраво-блакитного. Розмір раковин не зазвичай не перевищує 5 сантиметрів. Тривалий час молюски виловлюються в умовах «дикої природи» біля берегів Тихого океану. Родичів цих молюсків можна знайти і в Середземному морі, і в Атлантичному океані.
Гастрономічні властивості: Незважаючи на невеликий розмір, вважається популярним делікатесом – через характерний солодкуватий смак. Слугує інгредієнтом величезної кількості різних страв.
5. Мідії (Mytilus)
Двостулкові молюски, поширені по всьому світу. Розміри – від 5 до 20 сантиметрів. Їстівними переважно вважаються Мідія звичайна їстівна, Далекосхідна гігантська, Середземноморьска,
Гастрономічні властивості: Мідії використовують в їжу щонайменше 12 000 років. Починаючи з 13 століття, створюються ферми для розведення мідій. Мідії готують усіма можливими способами. М'ясо мідій цінують за ніжний, дещо солодкий смак, високий вміст білків та різноманітних корисних мікроелементів.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Мідії у соусі з білого вина (98 гривень).
6. Фасоларі (Callista chione)
Морський двостулковий молюск, який досягає 11 сантиметрів в діаметрі. Розповсюджений від Британських островів до Середземного моря.
Гастрономічні властивості: Має щільне і дуже смачне м'ясо – в багатьох країнах Європи вважається делікатесом та використовується для приготування різноманітних святкових страв.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Фасоларі у сицилійському соусі (348 гривень)
7. Вонголе
Морський двостулковий молюск, який має значну географію поширення. Активно видобувається в Неапольській затоці (в регіоні Кампанія).
Гастрономічні властивості: Один зі спеціалітетів італійської кухні. Популярними є спагеті з вонголе, взагалі ці молюски часто використовуються при приготуванні пасти, піцци та інших страв.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Спагеті з вонголе (128 гривень)
8. Гліцемеріс (Glycymeris yessoensis)
Двостулковий молюск, який французи часто називають «морський мигдаль».
Гастрономічні властивості: Має приємний, ніжний смак з легким горіховим присмаком.
9. Морський черенок (Solen strictus)
Двостулковий молюск з мушлею вузької продовгуватої форм, розміром від 9 до 15 см. Живє на піщаному дні на мілині та на глибині від 2 до 7 м. Розповсюджений на узбережжі Середземного моря, поблизу берегів Японії, Південної Кореї, Китаю, Тайваня.
Гастрономічні властивості: Має дещо пікантний, приємний смак. Широко використовується для приготування різноманітних страв на Кіпрі та Сицилії. Зазвичай морський черенок піджарюють на грилі, тушкують та подають з різноманітними соусами.
Що можна спробувати у РИБАLOVE? Морський черенок гриль з часниковим соусом (128 гривень).
Крім того, радимо вам скуштувати смачну бузару з вонголе, фасоларі, морським черенком, гребінцем та тигровими креветками, а також замовити холодне плато – з устрицями, булотами, гребінцем та морським їжаком.
Бронюйте столики: 097 121 3131