- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Ресторація “Канапа” у Варшаві - молодша сестра київського ресторану-салону “Канапа”, який у 2013 повністю змінив уявлення про нову українську кухню. Борщ у капустині, чорні вареники на скалці, холодець із зайця з молекулярним хроном - всі ці страви стали візитівкою не лише самої “Канапи”, а й аристократичної, міської української гастрономії.
Тепер все це можна спробувати у Варшаві.
В якості аперитиву спробуйте напівсухий рислінг від української виноробні “Колоніст” (20 злотих за келих). Це легке вино з тонким ароматом: в його букеті вгадуються тони персика, абрикоса й манго.
Не дивуйтесь, якщо поряд зі свічкою на вашому столі офіціант поставить кошик свіжоспеченого хліба. Так, відламайте шматочок і мокніть у розтоплений віск. Це непроста свічка - а з вершкового масла з прянощами.
Далі — холодні закуски: устриці з лимоном (8 злотих), кав’яр щуки (25 злотих) або осетра (149 злотих) з вершковим маслом та хлібом, паштет з качиної печінки з морквяним мусом (19 злотих).
Якщо ви любите кав’яр до чарки крижаної горілки, спробуйте українську Staritsky&Levitsky (14 злотих) — або перевірену класику Grey Goose (16 злотих).
Для першого знайомства з новою українською кухнею візьміть на компанію декілька різних закусок і обміняйтесь враженнями: той же паштет, хумус з кмином (16 злотих), маринована у білому вині фуа-гра (22 злотих), овочі з кефіно-вершковим соусом (15 злотих) та фермерські сири з домашнім джемом (22 злотих). Беріть до них будь-який Martini Prosecco за 60 злотих (або келих за 12).
Салат чи перша страва? Обирайте літній мікс салатів з раковими шийками і медово-гірчичним соусом (22 злотих) або холодний буряковий суп з раковими шийками, редисом, яйцем та свіжим огірком (теж 22 злотих). Особливо чудово розслабитись у прохолодному літньому саду і повільно смакувати.
Також радимо спробувати голубці з м’ясом ягня та пшоном (22 злотих) або фуа-гра с карамелізованою грушею та вишнево-винним соусом (33 злотих). До таких страв найкраще пасує маслянисте Шардоне (Колоніст, Україна, 20 злотих за келих) або Піно-гріджио (Sant'Helena, Італія, 19).
І переходимо до основних страв. Якщо риба — то короп у кисло-солодкому соусі з картопляним пюре з трюфельним маслом (39 злотих). Якщо морепродукти —смажені щупальця восьминога з печеною картоплею та соусом з копченої паприки (39 злотих). Якщо м’ясо — каре ягня з запеченою картоплею та перцевим соусом (59 злотих).
На завершення вечері обирайте улюблене віскі: Royal Brackla (26 злотих), Craigellachie (22 злотих), Martell XO (26 злотих) або Jack Daniels (10 злотих).
Або замовте келих Zacapa Ron з льодом (22 злотих) і непоспіхом насолоджуйтесь розкішним букетом.
Адреса: Нарбута, 10, Варшава, Польща
Телефон: +48 22 400 88 33