- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Якщо чесно, не віриться. Вже 9 років «Барсук» зустрічає, частує та зачаровує. Звісно, весь час змінюється, але залишається собою. Традиційно вбирає смаки з різних частин світу, аби перетворити їх на «своє-рідне» - тобто знайоме і зрозуміле для численних постійних гостей.
Ми трохи поспілкувалися з бренд-шефом Сім’ї Вітаілієм Іванютою, аби розібратися, за чим саме варто приходити до «Барсука» в цьому сезоні та як найкраще снідати, обідати та вечеряти на Печерську.
«Ми поступово повертаємося до витоків, тобто до концепції гастробару. Це означає, що беремо за основу свіжі, локальні, сезонні продукти, надихаємося світовими гастрономічними трендами, аби готувати прості та смачні страви. Прості – не в сенсі техніки приготування, вона як раз може бути складною. Радше, зрозумілі – з першого шматочка. Коли ви відчуваєте аромат, текстуру, смаки, і вам це подобається. І не треба жодних пояснень або складних подач.
В якийсь момент я просто розклав перед собою посуд, зібрав усі свої нотатки за 15 років роботи на кухні, і почав думати над тих, що я хочу в цих тарілках побачити, в уяві комбінував смаки та знаходив рішення. Так і з’явилося нове меню – різноманітне та досить цікаве».
Яйця-пашот – це ранкова класика. Але «Барсук» не був би собою, аби не додав до неї чогось особливого. Щонайменше, для них тут готують цікаві соуси – на основі пастернака, кореню селери та білого вина. А потім додають паприку або зелений каррі. Соус з паприкою – до яєйць-пашот та лосося, каррі – до пашотів зі смаженою куркою та кабачками гриль. Смачно? Дуже!
Тож радимо починати свій день так: замовити по чашці кави свіжої обсмажки, по порції «пашотів» та взяти на двох кілька закусок «в стіл». Ділитися смачним завжди приємно. Хумус з кедровими горішками, пряну цвітну капусту з айолі, печений на вугілля баклажан з йогуртом, в’яленими томатами на гострим чилі…
Caring and sharing в дії.
«Так-так-так», - скажете ви: «а куди це ви поділи сирники?». Відповідаємо: «Ось вони, в меню». Так, це ті ж самі сирники з фермерського сиру, за якими ви вже 9 років поспіль приїздите до «Барсука». І це чудово. Та й вівсянка з мигдалевими пластівцями і яблуком також є.
Що на обід? Варіантів – безліч. Що скажете про томатно-рибний суп з запашним фенхелем та ніжною фореллю. А до нбого – велику порцію соковитої свинячої вирізки з гливами, тархуном та салатом з томатів.
Або ж так: золотавий курячий бульйон, а до нього – шашлик з курки з маринованою цибулею та хлібом.
Тартар? Так, дрібно порізана свіжа яловичина. Готується з-під ножа. Замішується з булгуром та пряними травами, кілька хвилин обминається руками, аби кожен шматочок насичився смаком та свіжим ароматом.
Сашимі? Звісно. Ідеально свіжий лосось, морська сіль, трохи оливкової олії. Нічого зайвого. Текстура та смак улюбленої риби. Та гарнір з авокадо, дайкону та паростків сої.
Келих білого вина. Каструлька мідій в кокосовому соусі та хумус з тигровими креветками.
Келих червоного. Рібай з соусом демігляс. Печені на вугіллі овочі.
Або так. Келих игристого, кілька устриць з лимоном та салат з пряним лососем та авокадо-мусом.
Так, йдеться про страви, рецепт яких ми не змінюємо роками. Це знайомі смаки, страви, від яких нам стає затишно, як від маминих обіймів. Голубці зі сметаною, курячі та щучі котлети з картопляним пюре, український борщ з перфектним балансом смаку… Кажуть, що споживання улюблених перевірених страв знижує стрес. Віримо, але й задоволенням замовляємо та їмо все це просто так. Можна сказати, що працюємо на випередження.
Чай з імбирем та м’ятою і десерт «П’яна вишня» з шоколадним бісквітом. Ніжний раф та мус з груші, маринованої у вині, з додаванням білого шоколаду. Або навіть так: капуоранж (еспресо зі збитим до ніжної піни апельсиновим соком) і тістечко з лавандою та чорною смородиною.