- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Surf&Turf – традиція континентальної кухні з веселих 60-х, 70-х років. Боб Ділан пише Like a rolling stone, Doors записують Light my fire, а Beatles – Hey Jude. Море всюди, морепродукти часом дешевші за яблука. Американські стейкхауси радо додають їх до червоного м’яса. Класичні тандеми: філе міньйон з хвостом лобстера, бургер з яловичою котлетою і креветками, etc.
Оце і є Surf&Turf – ґрунт і вода в прямому перекладі.
Звісно, міжнародна кулінарна спільнота запропонувала на цю тему безліч варіацій. Боб Келлер готував морського чорта з бичачими хвостами, Владислав Корпусов – устриць в яловичому жирі, Карло Греку поєднав яловичий тартар з юдзу-желе і устричним кав’яром, камчатського краба з кав’яром сіга та мозковою кісткою, карамелізованого далекосхідного гребінця з телячим язиком.
Сьогодні тему Surf&Turf обігрують як традиційні стейкхауси, так і cutting edge ресторації. Справді, простір для експерименту неймовірний.
Логічно, що Crab’s burger також пропонує страви Surf&Turf. Навіть влаштував цілий фестиваль на його честь.
Подія триватиме до кінця літа на Воздвиженській, 21-23.
Червоне м’ясо («земна» складова страв Surf&Turf) – це в першу чергу – стейки. В меню фестиваля – рибай сухої витримки з половиною лобстера і креветками.
По-перше, це Surf в квадраті. В класичних версіях м’ясо супроводжується лише одним морепродуктом. Тут – і лобстер, і креветки.
По-друге – традиційно стейки комбінують з хвостом лобстера, забуваючи, що ніжний рибай має відмінно поєднуватись з лобстеровими клешнями. Щоб відчути різницю текстур кожного продукта.
Ціна стейка - 458₴.
Другий номер стейкового меню - медальйони з телятини з креветками та кальмарами. Відчуйте політ кулінарної фантазії. Телятина – ніжніша за яловичину і має менш інтенсивний смак. Вона має чудово пасуватиме до делікатних креветок і кальмарів. Текстурна багатошаровість в простому рішенні – і скільки чарівності!
Вартують медальони - 298₴
Традиція Surf&Turf легко перейшла з ресторанного середовища до невеликих стріт фуд спотів. У фаст-фуді вже звичною стала демократична крабова котлета (crab cake), викладена на стейк чи лобстер-рол з чізбургером. Останнє – класичне «тісто з тістом», створене, щоб на ходу їсти. Що вже казати про лобстерові корн-доги і хот-доги?
Бургери на фестивалі Surf&Turf в Crab’s Burger прийшли не з вулиць. Це яскраве поле для гастрономічних досліджень.
Читайте, та обирайте, що б хотіли спробувати:
Surf&turf бургер з котлетою із мармурової яловичини та чорними тигровими креветками - 228₴
Surf&turf бургер з котлетою із мармурової яловичини з креветками коктейль, спаржею та грибами шіїтаке гриль 228₴
Surf&turf бургер зі стейком рибай і тигровими креветками 228₴
Surf&turf бургер з котлетою із мармурової яловичини та м'ясо королівського краба 298₴
Surf&turf бургер з котлетою із мармурової яловичини та половиною лобстера 298₴
Зверніть увагу на появу новеньких гравців, таких як грильовані гриби шіїтаке. Уявляєте, як це? А бургер з королівським крабом - взагалі на межі фантастики, біля космічної Тесли і селфі марсоходів.
Маємо ще сказати про гарнір. “Стільки м’яса, текстур, смаків, боже, куди гарнір?”- спитаєте ви. Але погодьтесь, картопляне пюре або шпинатна подушка ніколи не завадять. Бо самі по собі - беззаперечна радість.
Food Pairing? З яким напоєм здружити фестивальні страви? Універсальна річ – брют. Досить сухий, щоб не спасувати перед лобстером. Досить зрозумілий, щоб стати в пару до бургера. Або до бургерів ще світле пиво. Ми знаємо, що всі ви інколи любите його і тільки його. Ну і танінне червоне вино теж потішить знавців.
Та головне – настрій.
Адреса: Воздвиженська, 21-23
Телефон для бронювання: 097 121 3131
Деталі у Facebook