- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Чому фантастичні? Тому що оточені легендами!
От ви знали,наприклад, що 150 років тому лобстерів було так багато, що американські фермери використовували їх як добриво в полях?
А на початку XVIII століття відбувся справжній харчовий суд.
“Профсоюз” слуг жалівся на жорстоке поводження господарів. І наболючішим аргументом було те, що слуг занадто часто годували омарами.Суд виніс спеціальну постанову - в меню омари можуть бути не частіше трьох разів на місяць. До речі, лобстер і омар - це одне і те ж саме. Лобстерами ракоподібних називають американці, омарами - французи.
Деякі вчені вважають, що ці створіння - океанічні версії Конора Маклауда. Що вони можуть бути біологічно безсмертні. Тобто в хороших умовах лобстер буде жити і зростати в злагоді, зміцнювати хітин, ніколи не постаріє. Перевірити гіпотезу про безсмертя важко. По-перше, люди з вічним життям ще не розібралися. По-друге, популярність лобстерів збільшилась настільки, що навіть життєстійкість не врятувала популяцію від зменшення. Тепер вилов лобстерів регулюється на законодавчому рівні. Але ще трапляються випадки, коли виловлюють лобстери-"рекордсменів", вагою більше ніж 15 кілограмів і віком приблизно 150 років.
Вже після громадянської війни залізничники США в мріях про економію додали морепродукти в меню далеких від океану сполучень. Подрожуючі меню оцінили і повезли звістку про лобстерів в свої штати. Так, в степах між Денвером і Канзасом, народився делікатес світового масштабу і незвичайний гравець ліги стрітфуду. Від фудтраків до високої кухні лобстер дібрався швидко і впевнено там залишається.
Лобстер вважається одним із самих здорових протеїнових продуктів і джерел легкозасвоюваного білка. Він малокалорійний, містить кальцій, залізо, фтор, цинк, селен і вітаміни групи В. А це ідеальний набір для бездоганної шкіри і стійкої нервової системи. Приготувати лобстера легко. Найчастіше їх відварюють на пару або запікають на грилі. Їх м’ясо стає надзвичайно ніжним, солодкуватим, хоч і зберігає базову ноту моря. В Києві таким способом їх однаково добре готують у великих ресторанах і streetfood закладах.
В RONIN, наприклад, проходить фестиваль лобстерів. Меню - досить різноманітне.
Салат з половиною лобстера з кунжутним дресингом та соусом манго-маракуйя - 259 гривень
Тайський суп з половиною лобстера та кокосовим молоком - 259 гривень
Половина лобстера WOK з фунчозою і овочами - 259 гривень.
До лобстера пропонуємо перевірені серцем і вечірками коктейлі по 99 гривень: Aperol Spritz, Negroni, Hugo та Tequila Sunrise.
Подача половинками зручна і популярна адже вона позбавляє необхідності розбиратись зі всілякими лобстер-приборами. Можна обійтися спеціальною виделкою: вона має з одного боку гачок, щоб діставати м'ясо з панцира, з іншого - ложечку для соку. Але якщо сумніваєтесь, як правильно підібратись до лобстера, сміливо питайте, офіціанти докладно проконсультують і все покажуть.
Якщо ви будете в RONIN в суботу, замовляйте половинку лобстера на грилі за спеціальною ціною дружнього пікніка - 199 гривень.
Цілого лобстера ви можете обрати і замовити в акваріумах Рибаlove і Crab’s Burger. Свіжих лобстерів привозять сюди декілька разів на тиждень.
До лобстерів в Crab's Burger підходять зі світовими стандартами класифікації:
Chix важить 400-500 г і коштує - 959 гривень за штуку
Halves - це вгодовані лобстери 600-700 г. Ціна за одного - 1898 гривень
Selects - справді великі лобстери вагою близько кілограма за ціною - 2598 гривень.
Тут визнають лише свіжих лобстерів, які до зустрічі з кухарем плавають в місцевих акваріумах. Ви маєте змогу поспостерігати і обрати свого. Після того, як ви обрали свого лобстера, його виловлюють і запікають в соусі “Термідор”, швидко готують на грилі або на пару і додають тануче вершкове масло.
До речі, наразі тут триває Surf&Turf фестиваль: за 298 гривень можна замовити бургер з мармуровою яловичиною та половинкою лобстера.
Якщо продовжувати лобстер-кроул Воздвиженкою, то варто зайти в Oxota na Ovets. Тут лобстера готують на японскому грилі Robata.
В північній частині Японії, на архіпелазі Хокайдо, в рибальських селищах рибалки збирались біля багаття і смажили що їм в той день послало море, на спеціальній конструкції з трьома рівнями. Придумані рівні були не випадково, бо улов був дуже різноманітним, і кожна риба, звичайно готувалася по різному. Три рівні і давали можливість готувати велику рибу на низькому рівні, де найбільший жар. Рибу поменше відповідно на рівні вище, а дійти риба могла на верхньому третьому рівні, де жар відповідно був найкращим для цього процесу.
Така давня японська система дозволяє обрати ідеальний температурний режим для лобстера. Подають його тут з картоплею і крем-чілі соусом.
Або можуть приготувати в WOK в соусі black pepper. Половинка коштуватиме - 489 гривень, а цілий лобстер - 959 гривень.
За 485 гривень можна замовити 2 ьургери-альбіноси з лобстером, соусом чилі-гарлік та картоплею фрі.
В самому центрі Києва, на Городецького, в стейк-хаусі “Ватра” вам приготують лобстерів, як забажаєте: на грилі або на пару. Половинка - 489 грн, цілий - 798 грн.
Це справжній сезон лобстерів! Не пропустіть свого!