Сезон відкрито: рецепти шашликів від Дмитра Борисова та пікнік-набори від GastroFamily

Нарешті, травень. Час пікніків! В лісі, в місті, біля річки та навіть на балконі. Головне, з чудовим настроєм та смаком до життя. Підготували для вас кілька порад, які допоможуть зробити «травневі» ще смачнішими. 

Як замаринувати шашлик? Поради від Дмитра Борисова

1. Завжди вибирайте якісне м'ясо - це основа всього.
2. В правильному маринаді має бути кілька компонентів: кислотне середовище (вона робить м'ясо більш м'яким), солоне, солодке і, за бажанням, пряне. Важливо, щоб всі компоненти були в балансі, а маринад підкреслював смак м'яса, а не перебивав його.
3. Не потрібно маринувати м'ясо довго. Це стереотип. Раніше шашлики на ніч залишали в оцті, тому що у м'ясо було дуже жорстким. Якісне м’ясо достатньо маринувати кілька годин.

Маринад для свинячого ошийка
1. Цибуля. Пару цибулин нарізаємо кільцями, а одну цибулину поменше натираємо на терку і цю масу додаємо до м'яса
2. В ступі розтираємо крупну морську сіль та суміш перців горошком (чорний, червоний, білий, сичуанський).
Додаємо до м'яса цибулю і спеції. Цього базового маринаду достатньо, аби підкреслити смак соковитої свинини.

Маринад для індички
1. Для створення кислого середовища можна використовувати кисле молоко.
2. Суміш спецій: морська сіль, перець і трохи цукру.
3. Щоб додати «східних ноток», рекомендую додати трохи меленого кмину.

А якщо не хочеться мучиться з вибором м'яса і спецій самому, готові набори з замаринованим м'ясом для пікніків від Сім'ї ресторанів Діми Борисова можна замовити навіть з доставкою додому або в ліс.

Пікнік-меню від "Барсука"

Шашлик зі свинячого ошийка з маринованою цибулею і домашньою аджикою Всі продукти вже підготовлені - вам залишиться лише розвести вогонь і приготувати їх з димком ;
285 гривень
Курячий шашличок (4 шпажки) з маринованою цибулею, соусом айолі-карі та лавашом
198 гривень
Свинячі ребра BBQ з маринованою цибулею та домашньою аджикою
389 гривень
Стейки з лосося (2 шт.) з соусом тартар і лимоном
298 гривень
Стейки з дорадо (2 шт.) з соусом тартар і лимоном
325 гривень 
Овочі гриль (кабачок, баклажан, томати, болгарський перець, а також гриби гливи)
175 гривень
Спаржа в часниковому соусі
225 гривень
Домашный лаваш
50 гривень 

Переглянути меню та замовити 

Пікнік-меню від "Любчика"

Пікнік-бокс на двох
 Бокс розрахований на компанію з 2-3 осіб. Склад:
 Шашлик курячий (0,5 кг) 
Шашлик зі свиного ошийку (0,5 кг)
Овочі для гриля (кабачок, шампіньони, томати, перець, кукурудза, цибуля) (0,5 кг)
Свіжі овочі до столу (огірок, томати, редис, свіжа зелень: укроп, петрушка, зелена цибуля - 0,5 кг)
Домашня ковбаса (0,3 кг)
Базарна бринза (0,3 кг)
Пляшка вина GASTROFAMILY на вибір
900 гривень


Пікнік-бокс на всіх (4-6 людей)
 Що у пікнік-боксі:
Курячий шашлик (0,5 кг)
Шашлик зі свинячого ошийка (0,5 кг)
Шашлик із яловичини з петрушкою (0,5 кг), ковбаски для гриля (0,5 кг)
Домашня ковбаса (300 г)
Базарна бринза (300 г)
Овочі для гриля (кабачок, шампіньйони, томати, перець, кукурудза, цибуля - 1 кг)
Свіжі овочі до столу (огірки, томати, болгарський перець, редис і зеленушечка
Пляшка вина GASTROFAMILY на вибір.

1600 гривень

Переглянути меню та замовити 

Бокси від "Oxota na Ovets"

Meat middle box
Набір витриманих стейків зі спеціями та рецептом від шефа.
Що у коробці:
Портерхаус (1 шт.)
Т-боун (1 шт.)
Рибай (1 шт.)
Філе міньйон (2 шт.)
Два види соусів та спеції від шефа
1119 гривень


Meat huge box
Великий набір витриманих стейків зі спеціями та рецептом від шефа.
Що у коробці:
Портерзаус (1 шт.)
Т-боун (1 шт.)
Рибай (1 шт.)
Філе міньйон (2 шт.)
Каре теляти (1 кг)
Два види соусів та спеції від шефа
1559 гривень
Переглянути меню та замовити 

BBQ-бокси від "Ватри"

BBQ BOX на двох
Пляшка червоного сухого вина Gastrofamily та найпопулярніші BBQ-страви від Ватри:
Соковита яловича грудинка BBQ з салатом коул слоу та маринованими огiрками
Свинячi ребра BBQ з кукурудзою гриль \
Салат з квашеної капусти з маринованими огірками
Тушкована картопля з опеньками та шпинатом
Хлiб, соус свiт-чилi та cоус BBQ
599 гривень


MEAT BOX на двох
Пляшка червоного сухого вина Gastrofamily та ідеальний сет для м'ясної вечері:
Паштет із курячої печінки з цибулевим конфітюром, джемом зі смородини та грінками бріош -
Пастрамі власного приготування
Салат з запечених овочів з пікантним сиром
Шашлик зі свинини з соусом BBQ
Домашній хліб
599 гривень
Переглянути меню та замовити