- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Хороші речі мають властивість ставати ще кращими, змінюватись, постійно вдосконалюватись. Українська кухня – дуже хороша річ. Саме тому традиційні рецепти постійно доповнюються авторськими напрацюваннями, новітніми техніками обробки продуктів, цікавими інгредієнтами. Взяти хоча б салон-ресторан «Канапа». Тут улюблені усіма страви розкривають свій прихований потенціал. Це легко бачити на прикладі оновленого зимового меню «Канапи». Погляньмо на незвичний підхід до української кухні трохи ближче.
Здавалося б, кого можна здивувати рубленою яловичиною? Але тут вона подається з авторським соусом «бограч» з сушених овочів. А замість солі використовується маринована та в’ялена фуа–гра. Гусячу печінку маринують, а потім сушать протягом двох місяців. Просто перед подачею страви фуа-гру натирають зверху.
Така собі альтернатива севіче: фермерська слабосолена форелька з фермерським-таки кав’яром та соусом лечо – що може бути краще?
Назва вже інтригує. Та однією лиш назвою магія не обмежується. Для приготування мусу – вершки вудяться з шовдарем. Мус подається окремо, тож гість може сам визначити перфектну для себе консистенцію зупки. А карамелізоване гарбузове насіння – хрустка смакота. Разом з яскравим крем-супом з грабузу усе це смакує напрочуд органічно.
Тут – не тільки солодкий ніжний гарбуз, а ще й відмінний фермерський сир. Цікавих відтінків смаку додають естрагон та песто на основі гарбузової олії.
Не чули про таку варіацію Ті-боун стейка? Що ж, є на світі речі, друг Гораціо… Зрештою добрячий соковитий шмат свинини, смажений на грилі – це просто свято. Свято з особливим гарніром. Для нього овочі спершу грилюються, а потім – тушаться в пікантному соусі.
Це так би мовити «полегшена» версія вашого улюбленого запеченого пструга. Страва не лише корисна, а й справді смачна, адже для приготування грибного соте використовують виключно сезонні фермерські гриби. Цікаво, що українські фермери навчились вирощувати навіть таку екзотику, як шиітаке та ерігні. Тож страва не без азійського колориту.
Смажений кав’яр ми любимо з дитинства. Але знайти його в ресторанах майже неможливо. А от в Канапі тепер – є! Чудове доповнення до судака. А соус на основі капустяного соку – взагалі «маст трай» для будь-якого гурмана.
Чудова опція до посту. Принада для вегетаріанців. Просто смакота. Родзинки, що маринуються в вині, не лише прикрашають страву, а й створюють фантастичну гаму післясмаків.
Ні, це не зовсім те, що ви подумали. Це значно складніше. Спочатку, свинний животик довго томиться в маслі. Потім – м’ясо відділяється від прошарків сала, пресується і підсмажується. Виходить делікатна, неймовірно смачна страва майже без жиру. З моченими яблуками – просто диво якесь.
Чого ще треба? Ніжна качина грудка в незвичній гастрономічній компанії. Аґрусовий соус на основі деміглясу з додаванням лаванди! Звучить? Атож.
І, звісно, не забувайте про нові тістечка та чай з сакури з гарбузовим варенням.
Не мерзніть на вулицях! Не відсиджуйтеся вдома в очікуванні весни! Порадуйте себе незрівнянним гастрономічним досвідом.