- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Привіт, друзі! Сьогодні я дам свої рекомендації, яким чином потрібно складати меню ресторану.
Почнемо з меню в закладах середньої та вищої категорії.
1. Меню повинно бути логічним. Це означає, що меню повинно відповідати концепції вашого закладу.
2. У меню не повинно бути більше 60 позицій.
3. Меню повинно складатися з ключових блоків. У меню повинні бути 6 основних груп страв: «Холодні закуски», «Гарячі закуски», «Салати», «Супи», «Основні страви» і «Десерти».
4. У кожному розділі має бути не більше 10-15 позицій. Тільки в такому випадку вдасться якісно і швидко готувати їжу.
Меню в FAST CASUAL FORMAT & ONE EURO BAR кардинально відрізняється. У таких форматах закладів потрібно дотримуватися «монопродуктової філософії». Вона полягає в тому, що якщо у вас добре виходить готувати 1-2 страви, то потрібно продавати тільки їх. Завдяки такому підходу вдається швидко і якісно обслуговувати гостей.
Дякую за увагу, друзі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧЕРГА ЯК У БОРИСОВА: ЯК ВІДКРИТИ РЕСТОРАН З ВИСОКОЮ ВІДВІДУВАНІСТЮ (ВІДЕО)