Сніданки в Києві: гід від GASTROFAMILY

Ранок не обов’язково має бути похмурим і непривітним. Особливо в Києві. Тут ранкові належить радіти – rise and shine, що називається! Чому? Ну хоча б тому, що київські ресторани частують такими сніданками… Такими… Давайте поглянемо ближче.

Комплексний київський сніданок у Chicken Kyiv

Почати ранок з ігристого на Хрещатику? Так, це дуже аристократично, й ігристим справа, ясна річ, не обійдеться.
Крок 1. Спершу вам подадуть сет намазок зі свіжоспеченим хлібом (масло, курячий паштет, кав'яр оселедця) та келих вина або каву|чай.

Крок 2. А потім – основну страву на ваш вибір:
Яйця пашот з лососем
Вафлі зі скремблом, беконом та сирним соусом
Авокадо тост
Омлет з сиром, томатами і руколою
Чікен клаб сендвіч з куркою та беконом
Вафлі з легким кремом і фруктами.
Шакшука з тхіною і зеленню
Гранола з йогуртом, джемом і фруктами.
Сирники з медом і сметаною
Вівсяна каша на молоці чи воді

Ціна: 129 гривень
Коли: щодня з 8:00 до 12:00 (у вихідні з 9:00 до 13:00)
Де: Chicken KyivХрещатик, 15/7
Забронювати столик: +38 (050) 405 405 5

І тут не просто надсмачна їжа, а ще ціла культурна програма. Двічі на місяць у Chicken Kyiv влаштовують сніданки з київськими гідами: так, під яйця пашот та ігристе можна ще й послухати цікаву лекцію про гастрономічні символи Києва або історію київських ресторацій)
Розклад та квитки таких зустрічей ви знайдете за посиланням: 
https://borysov.com.ua/uk/snidanok-z-gidom 

 

***

Великий одеський сніданок в Любчику

Тут усе, як ми любимо: повний стіл смаколиків, як у бабусі на літній кухні.

Крок 1. Келих вина (кава-чай – теж до ваших послуг).
Крок 2. Сет намазок – без нього ніяк – дзадзикі, паштет, джем, ферерське масло і хумус.
Крок 3. Зрештою, основна страва на вибір: від яєць Бенедикт до лінивих вареників (до будь-якої страви можна додати курочку з хоспера, бекон чи моцарелу:

Шакшука 
Яйця пашот з лососем 
Яйця за рецептом Беніної мами з хрумким беконом та салатом
Яєчня з трьох яєць, скрембл або омлет з салатом зі свіжої зелені 
Гранола з грецьким йогуртом 
Вівсянка з джемом або медом (на молоці або воді)
Ліниві вареники
Сирники з медом та сметаною

Ціна: 129 гривень
Коли: щодня 9:00 до 12:00 
Де: Любчик (на Воздвиженці та Бессарабці)
Воздвиженська 10Б, +38 (050) 390 61 31
Бессарабська площа, 7, +38 (098) 356 86 86

***

Тропічні сніданки в Oxota na Ovets

Тепер про екзотику. Чудово було б прямо зараз прокинутись в шале десь у Таїланді чи на Балі, не правда ж? Але це можна організувати у Києві!
Що ви думаєте про папайю з тропічними фруктами?

Яйця пашот, запечені в половинці авокадо
Омлет з шиїтаке й авокадо гриль
Яйця бенедикт з томатом і пармезаном
Мелт з ростбіфом
Тости з тунцем і гуакамоле 
Вафлі з шоколадною пастою і маракуєю 
Боул з тропічними фруктами і ягодами асаї
Папайя з тропічними фруктами

Ціни: від 129 гривень.
Коли: щодня 10:00 до 12:00
Де: Oxota na Ovets, Воздвиженська, 10Б
Забронювати столик: +38 067 406 41 56
***
А ще щонеділі Oxota na Ovets влаштовує устричні бранчі. З 10:00 13:00 тут працює устричний бар без обмежень, а офіціанти без кінця розливають розе у красиві келихи. Коштує такий бранч без обмежень 498 гривень.
Lifehack: устричний бранч – чудовий початок Дня народження або іншого свята. Запросіть друзів та рідних на безліміт устриць та розе – вони будуть в захваті!

***

Cніданки в Барсуку - весь день

"Барсук" – це місце, куди ви можете прийти у домашніх тапцях о четвертій вечора і замовити яйця пашот і чашку капучино. І так, через 15 хвилин ви вже будете снідати – бо тут сніданки подають цілісінький день.

Ідеальні яйця пашот на тостах:
з лососем такого_як_треба_посолу, стиглим авокадо і соусом голландез
із запашною грильованою куркою, кабачками і соусом голландез
Пікантна шакшука зі свіжою кінзою, як у Тель-Авіві
Омлет / яєчня / скрембл з трьох яєць
Вівсянка солодка з печеним гарбузом, грушею та мигдалевими пластівцями (на молоці або воді)
Вівсянка солона з пармезаном 
Ті_самі_фірмові_сирники з фермерського сиру зі сметаною та ягідним соусом
Ліниві вареники зі сметаною та медом 

Ціни – від 69 гривень!
І це на Печерську.


***
Ключові слова – «на двох». Так, це великий сніданок. Зважмо усе на терезах гастрономічного щастя. Скажімо, є два сети закусок – на вибір. Ви можете обрати один. Перший – м’ясний: ростбіф, паштет, хумус, ікра з печених баклажанів, аджика, свіжоспечена чіабата і вершкове масло. Другий – лосось гравлакс і форшмак плюс знов хумус, ікра, аджика, хліб, масло.
Далі дві порції яєць-пашот з куркою чи солоним лососем. Дві порції десертусирники чи ліниві вареники – хто що любить. 
Зрештою – вино і кава на двох. Все за 599 гривень.

***
Коли: цілий день, з 8.00 до 24.00 (вихідні - з 9.00, понеділок - з 10.00)
Де: Барсук, провулок Євгена Гуцала, 3А
Забронювати столик: +38 (050) 386-36-29

Партнери

 

Miele