Серпень в Канапі: трюфель, квіти та ягоди

Медове повітря, якесь невимовне та безумовне відчуття затишку навіть у прохолодні дні. Завжди доречне горнятко кави по-галицьки. Дворик на Андріївському узвозі. Такі солодкі дні, що хочеться їх відчути та запам’ятати, не втративши ані миті, ані доторку, ані смаку. Варто йти до «Канапи». Там трюфелі, квіти та ягоди. 

Що замовляти? Хоча б козине масло з трюфелем та копченою сіллю або ж херсонські устриці, запечені в вершково-сирному соусі зі скибочками трюфеля. Неймовірна текстура, чудовий смак.

Суп-крем  з солодкої кукурудзи з яйцем, часником, шавлією та щучим кав’яром (98 гривень) та козине масло з білими грибами та трюфелем (79 гривень)

Українську гусячу печінку (фуа-гра)  привозимо з Івано-Франківської області. Дбаємо про природній смак, лише маринуємо трохи в вині та солі. Подаємо з лекваром з груші та желе з яблучного квасу. «Золотий батон» - це такий дотеп. Лише підкреслює те, що насправді важливе.

Паштет з гусячої печінки, маринованої у білому вині, з желе із яблучного квасу, грушево-маковим лекваром та підсмаженою здобою (198 гривень)

Три херсонські устриці, запечені у вершково-сирному соусі з білим трюфелем (169 гривень)

Гриби – то окрема історія. Наше натхнення. Беремо добірні білі, лисички, сморчки, трюфель та готуємо жульєн з гусячими язичками.

З молодої кукурудзи готуємо ніжний крем-суп та подаємо його з шавлією, яйцем-пашот та щучою ікрою. Яйце-каштан з гливами та пелюстками трюфеля ви, певно, пам’ятаєте ще з минулого року – це одна з наших візитівок. Як і гречото з копченою дикою качкою.

Цукерка "Трюфель" (49 гривень), жульєн з білих грибів, сморчків та трюфеля з гусячими язичками (189 гривень)

Морозиво з білої гречки та білого трюфеля – наш сміливий експеримент.

А ще – квіти та ягоди. Неймовірна палітра, ніби сама сутність літа у його багатобарвності. Ягідний суп з гречаним попкорном, ягідний банош, парові вареники з афинами

І беззаперечна вдача – кабачкові квіти з лисичками та снігом із бринзи.

Кабачкові квіти зі смаженими лисичками та снігом із бринзи (98 гривень)

Чекаємо! Андріївський узвіз, 19

Бронювання:  044 425 4548