Топ-20 найпопулярніших страв «Останньої Барикади»

Трохи більше ніж півроку тому наші гості вперше назвали пароль до «Останньої Барикади». Тепер його називають близько тисячі разів щодня. За ці 6 місяців наші концептуалісти провели десятки тисяч екскурсій у світ сучасної української гастрономії. Українською, англійською, німецькою, італійською, французькою і польською. 
Понад 50% наших гостей — іноземці. Полишаючи ОБ, вони часто купують в нашій крамниці… книжки. Найпопулярніші, безперечно, «Awesome Ukraine» та «Awesome Kyiv». А українці звертають увагу на дитячі видання й ексклюзивні прикраси.

А що найчастіше замовляють наші гості? Ми сформували топ-20 найпопулярніших страв ОБ за півроку.

1.    Борщ зі здобною булкою
Ми готуємо південноукраїнський червоний борщ: зі свининою та яловичиною, з додаванням копченої груші та чорносливу наприкінці. 

2.    Херсонська Mushlya Fayna з помідоровим розсолом
Сто років тому Україна експортувала чорноморських вустриць до Європи. Нині українська вустрична культура тільки відновлюється. Але як і століття тому, вирощені в слабосолоному морі українські вустриці високо цінуються за витончений смак.

3.    Смажений Путін із рваним  м’ясом та сиром BBQ
Рецепт цієї популярної квебекської страви ми отримали від української діаспори в Канаді. Готується путін зі смаженої соломкою картоплі, українського сиру з блакитною пліснявою та рваної свинини, попередньо тушкованої у пряному соусі.

4.    Салат із печеним гарбузом, журавлиною та козиним сиром Гумбольдт Фог
Все, що хочеться додати: заправка із зернистої гірчиці — фантастична.

5.    Картопля смажена з білими грибами та цибулею
Улюблена домашня страва, зрозуміла для всіх. Смакує до стейка.

6.    Вареники з картоплею та гусячою печінкою
Заварне тісто і нотки цибулевого мармеладу в начинці.

7.    Chicken Kyiv
Легендарна котлета по-київськи в ОБ подається на подушці з картопляного пюре зі смаженими овочами.

8.    Шмат індички з товченою картоплею
Завдяки технології «су вид» м’ясо індички виходить дуже ніжним, а соус «качине песто» надає йому особливого смаку.

9.    Форшмак
Традиційна закуска, популярна у всій Сім’ї ресторанів Діми Борисова.

10.    Паштет з гусячої печінки
Особливо смакує з малиновим та вишневим варенням.  

11.    Салат з копченою куркою та листям салату
Курка власного копчення, листя руколи, шпинату й салату айсберг, чорні та білі грінки, яйце «су вид» і незвичайний соус із тюльки. 

12.    Малосоли та квашення
Обов’язкові гості великих і маленьких свят, давня холодна закуска.

13.    Салат з копченим сомом, картоплею та песто із лісових горіхів
Сом власного холодного копчення в такій компанії смакує фантастично.

14.    Салат з різнокольорових томатів з сичужним сиром
Червоні, рожеві та чорні помідори, молодий сир і делікарний соус.

15.    Ципа з медом
Ніжне курча, мариноване в аджиці з медом і запечене до золотистої скоринки й запаморочливого аромату.

16.    Бограч
Особливість українського бограчу — домбронська паприка, яка надає йому неймовірного кольору та пікантного смаку.

17.    Галушки з грибами та кролячими язичками
Неординарна компанія для традиційних галушок. Ніжно і ситно.

18.    Київський торт
Класичний десерт, без якого неможливо скласти об’єктивне уявлення про київську кухню. Єдине солодке в нашій підбірці — мабуть тому, що його часто беруть з собою.

19.    Сало солене
Популярна закуска до українського алкоголю. Особливо цінується смугасте сало-адідас — з потрійною проростю.

20.    Форель зі шкварками,  овочами та бринзою
Найніжніша українська форель, запечена на шкварках у хоспері — це любов. Подається з печеним лимоном.

Смачного! Чекаємо на вас біля Лядських воріт.
Бронювання столиків: 068 907 1991