- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Уявіть рибу вагою 54 кілограми (десь майже як той гігант, з яким не на життя, а не смерть змагався старий з тієї самої повісті Хемінгуея). Це – нормальна вага для жовтоперого тунця. Саме такий велетень-красень прибув з Мальдів вчора до львівського Crab’s Burger.
Майстер-клас з розділки тунця відбувся на честь старту нового fish-меню. Про нього вже дуже скоро ми розповімо детально (там будуть і сашимі, і темарі, і тунець-татакі, і ще безліч страв, на які вже давно чекали у Львові).
Подія з розділкою величезної риби на очах у гостей мала акцентувати декілька дуже важливих речей.
А тепер розповімо трохи більше цікавого про тунця.
Всього у світі існує 5 родів / 15 видів риб, об’єднаних родом «Тунці»: атлантичний тунець,звичайний тунець, австралійський тунець та інші. З гастрономічної точки зору найбільш делікатесними вважаються саме bluefin tuna (тихоокеанський блакитний тунець, довгохвостий тунець, австралійський тунець) та yellowfin tuna (жовтоперий тунець). Так як, на жаль, майже всі підвиди bluefin tuna знаходяться на межі зникнення, промисловим способом дозволено видобувати лиже жовтоперого – у певній території та в обмеженій кількості.
Загальні відомості про жовтоперого тунця
Частини тунця
Так як в яловичини є різні відруби, з яких готують різні страви, в тунця також є різні за смаковими та органолептичними якостями частини.
Верхня частина тунця називається AKAMI (вартість – 15-20 доларів за кілограм), має яскраво червоний колір та поділяється на три частини – в залежності від смакових якостей м’яса: SEKAMI (середня якість), SENAKA (найвища якість), SESHIMO (доволі низька якість).
Нижня частина тунця більш жирна та ніжна, має менш яскравий, майже рожевий колір (вартість делікатесу сякає 150-200 євро за кілограм). Вона називається TORО і також складається з трьох частин: HARAKAMI/OTORO (найвища якість, вважається справжнім делікатесом), HARANAKA/CHUTORO (середня якість) та HARASHIMO (смачне м'ясо, але нижчої якості, ніж інші частини TORО).
! Фото тунця – інтерактивне. Просто проведіть по якійсь з його частин курсором – ви побачите, як вона називається та якими характеристиками володіє.
Страви з тунця у fish-меню Crab's Burher Lviv
темарі суші з тунцем та авокадо - 89 гривень
сашимі з тунця - 98 гривень
tuna-бургер - 129 гривень
тунець-татакі у тайському соусі - 198 гривень
Crab's Burger Lviv
Валова, 15
098 983 8898
До зустрічі!