Дмитро Борисов

Привіт, друзі!

Давайте знайомитися. Я – Дмитро Борисов, засновник Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, компанії, в якій вже понад 30 закладів в Україні та за її межами.

В 16 років я став виконавчим директором рекламного агентства, в 18 відкрив власне брендингове бюро і менше ніж за рік заробив свої перші по-справжньому великі гроші. А потім у 2009 році просто пішов з прибуткового бізнесу, що втілити свою давню мрію – збирати разом друзів, готувати для них і робити їх трохи щасливішими. Так я відкрив гастробар «Барсук»: сам готував і сам приймав замовлення. Думав, що все буде затишно і камерно, як в кіно про маленькі італійські сімейні ресторанчики. Однак з першою ж чергою я зрозумів, що одним «Барсуком» справа не обмежиться. Були концепти, ідеї та, головне, люди, з якими та заради яких хотілося їх стілювати.

В мене з’явилася команда. Протягом кільком років ми розкачали «мертву Воздвиженку» в Києві, відкривши там азіатський ресторан Oxota па Ovets, GASTROROCK (зараз там працює Любчик на Воздвиженці) і Babyrock. Наразі Воздвиженка – це потужний арт-кластер, місце сили для безлічі креативних людей. Ми навіть створили невеличке медіа, присвячене новинам цього кварталу.

Що ще? Ви, певно, й самі знаєте. Ми ввели моду на чорні бургери і навчили Київ (а потім і Львів) їсти устриці.

У 2013 році відкрили ресторан нової української кухні "Канапа" - одну з візитних карток Києва. Вже понад рік другий ресторан з такою ж концепцією успішно працює в Варшаві. І я в захваті від того, що зараз на теренах Європейського Союзу є щонайменша одна точка, де подають актуальні, трендові, цікаві українські страви, а не заграють з «радянськими штампами» та рустикальним колоритом.

За 2015-2016 роки ми відкрили Crab’s Burger, РИБАLOVE, ресторан японсько-перуанської кухні RONIN і арт-гастрономічний простір «Остання Барикада».

«Остання Барикада» - один з проектів, про які я мріяв все життя. Це і сучасний ресторан, і перший 100% український бар, музей новітньої історії та культури, арт-майданчик, часопис та навіть власне онлайн-радіо ОБ.

Навесні 2017-ого облаштували грандіозний фуд-корт на Софійській площі під час Євробачення (вперше в місці – з повноцінним ресторанним обладнанням просто неба), а ще відкрили відразу кілька ресторанів: «Ватру», Chicken Kyiv та Канапка-бар.

Коли створених ресторанів стало більше, ніж кілька десятків, прийшло розуміння, що настав час ділитися знаннями. Так ми запустили потужну освітню платформу для HoReCa – Borysov Academy.

2018 – рік, коли все коштувало 1 євро. Тобто спочатку ми відкрили сидерію «Білий Налив» і зібрали величезні черги (тепер по всій Україні), потім бургер-бар BOGZ&BURGERZ (вже їх аж три: у Києві та Дніпрі), сіфуд-формат Mushlya Bar, а у 2019 – БПШ та Varenyky.Now.  Правила прості: будь-яка страва або напій – 1 євро, час на очікування замовлення – не більше 5 хвилин. 1000 гостей на день в кожному закладі. Ресторанні гастрономічні страви – в максимально доступному та зручному форматі. Наразі випити сидр та з’їсти хот-дог від «Білого наливу» можна в Києві, Харкові, Львові, Луцьку, Одесі, Сумах, Вінниці... а незабаром і в інших містах. Слідкуйте за новинами, попереду ще безліч цікавого.


Події

Так, час від часу я обираю найбільш цікаві майданчики для обміну досвідом з колегами, проводжу кулінарні майстер-класи та, звісно, на лекціях Borysov Academy максимально відверто розповідаю про те, як робити працює ресторанний бізнес. Буде дуже радий вас бачити:



Restorator


Партнери

 

Miele
Torero