Енциклопедія креветок: від карабінерос до малазійських гігантів

Скільки креветок вам потрібно для щастя? Давайте раз і назавжди з'ясуємо це на Фестивалі креветок, що триватиме до кінця вересня  в Рибаlove.

Ідея проста і захоплююча: на фестивальній вітрині ви обираєте з семи видів креветок, а ми готуємо їх як забажаєте.

1. Білогоні креветки

Перші в списку знайомі вам білоногі креветки з тропічних вод Тихого океану. Ми любимо їх за пружність, зрозумілу текстуру і універсальність, з якої вони на фьюжн-хвилі легко вбудовуються в будь-які страви.

2. Тигрові креветки

Смугасті красуні, тигрові креветки з Індійського океану. Вони відомі високим вмістом білка, що відразу дає +100 до умамі смаку. Це і є та сама білкова нота, яку гастроексперти виділяють в морепродуктах і водоростях. Наріжний камінь азіатської кухні. Наша любов до умамі пояснюється просто: природа наділила людство чутливістю до «маркерів» високого вмісту протеїну, щоб люди споживали корисне. Сперечатися з природою не варто, а звернути увагу на тигрових креветок треба обов'язково.

3. Блакитні креветки

Блакитні креветки прибули з Франції. Кілька років тому в Парижі на кухнях декількох знаменитих шефів почав з'являтися продукт, майже повністю невідомий на Заході - блакитна креветка або Litopenaeus stylirostris. Рідкісний, приголомшливо блакитний відтінок ці креветки отримують завдяки харчуванню планктоном з бірюзових акваторій Нової Каледонії.
Вода там надзвичайно чиста і настільки прохолодна, що займатися сільським господарством можна тільки сім чи вісім місяців на рік.
Спільно з Міністерством сільського господарства Франції SOPAC розробив низку критеріїв якості для кожного фермера: зростаючим креветкам  виділяють в п'ять разів більше місця, а антибіотики і прискорювачі росту заборонені - за таке миттю забирають ліцензію.

То ж французькі фермери вирощують справжніх аристократок блакитних кровей і роблять ставку на винятковість і особливий смак, де абсолютно природно і гармонійно солодкі ноти звучать в сусідстві з морськими солоними.

4. Креветки "Чорний тигр"

Креветки "Чорний тигр" приїхали з тепловодних ферм середземноморської Іспанії. У дикій природі ці креветки знайти складно. Їх вивели штучно з тигрової породи. І відразу ж новий вид перевершив найсміливіші очікування фермерів - креветки почали невгамовно рости! Найбільші "тигри" можуть мати  кілограмову вагу. Ви тільки уявіть таку креветку!
В іншому вони близькі до тигрового сімейства: ніжний смак, виражена білковость і приємна текстура - ідеальні в хрусткому виконанні з келихом холодного ігристого.

5. Лангустини

Далі на фестивальній доріжці з'являються великі гравці. Лагнустини! Вони і ж - скампі, вони ж - дублінські креветки. І норвезькі омари - це теж вони. Про спорідненість скампі з лобстерами кажуть недарма. Їх смак значно більш насичений, а м'ясо дивовижно соковите. А ще вони можуть замінити кілька кілька поличок з БАДами. В їх  складі солі калію, кальцію, цинку, селену, заліза, йоду. Це відмінний продукт для тих, хто дотримується низьковуглеводної дієти. До салату з лангустина відмінно підходять квіткові варіації Шардоне. А якщо ви обрали на гриль версію, в пару чудово стане рислінг.

6. Карабінерос

Креветки "Карабінерос" - червоні кардинали підводного світу - живуть на кілометрових глибинах і обожнюють океани. У неволі вони рости відмовляються. І рибалкам доводиться ганятися і пірнати за ними в море Альборан і по всьому португальському узбережжю Атлантики. На фестивалі в Рибаlove будуть найбільші (до 30см) і найчервоніші представники Карабінерос.

В Іспанії до них ставляться як до маленьких лобстерів - дбайливо запікають на грилі, щоб зберегти всі відтінки смаку. Додають хіба що топлене масло і сіль. 

Ми, звісно, ще б радили додати келих Cava Jaume Serra Rosato. 

7. Гігантські малазійські креветки

Дивно, але найбільших креветок фестивалю навіть назвати морепродуктами важко адже вони зростають в прісній воді! Ми говоримо про м'ясистих малазійських креветок, які виростають до 35 см і легко змагаються з лобстерами в красі подачі і насиченості смаку. Навколо однієї такої креветки можна побудувати чудовий обід. А пара стане головними героїнями  романтичного вечора. Спробуйте!

Отже, налаштуйте смакові рецептори на море і обирайте креветок свого серця.

Платити потрібно буде тільки за вагу.

Ми так хочемо, щоб ви спробували всіх цих креветок, що безкоштовно все приготуємо і подамо до вашої вечері. Або до сніданку, якщо ви вирішили почати ранок як герої ремарківськіх романів. 

  • королівські білоногі - 89 грн
  • тигрові креветки - 189 грн
  • чорні тигрові креветки - 369 грн
  • блакитні креветки - 369 грн
  • лангустин (норвезький омар) - 298 грн
  • карабінерос - 398 грн
  • гігантська малазійська прісноводна креветка - 239 грн

Ціна вказана за 100 грамів

А якщо ви не хочете вирішувати, а хочете більше, більше креветок, беріть велике плато на всю компанію! 7 видів креветок, смажених на грилі, з авокадо гриль та соусом айолі & світ-чилі - за 1898 гривень


Наші кухарі підібрали спеціальний пул страв для обраних вами креветок. Обирайте, як ми їх приготуємо:

  • Маш-салат з руколою, пармезаном, томатами, грибами шиітаке та спаржею.
  • Суп у тайському стилі з рисовою локшиною.
  • Креветки темпура з бататом фрі.
  • Теплий тост з авокадо, томатами в соусі айолі та кав'яром тобіка.
  • Овочі в тайському стилі зі шпинатом та грибами шиітаке в в перцевому соусі.
  • Креветки, на грилі або на пару з соусом айолі & світ-чилі

Фестиваль триває, креветки чекають. Залишилось тільки забронювати стіл і обрати тих, з ким хочеться розділити смак світових морів і океанів!

Деталі меню
Бронювання столика: 097 121 3131, Воздвиженська, 21-23