Фестиваль чебуреків у Любчику

Чебуреки – це щастя. Влітку вони слугують хрусткою і соковитою закускою до холодного пива. Взимку – зігрівають гарячим бульйоном. І завжди – радують. Цікаво, що приготування чебуреків удома часто закінчується кулінарним фіаско, тож поласувати ними ми, як правило вибираємося деінде – біля кіоска простонеба, на фудкорті чи в улюбленому ресторані. До речі про улюблені місця – ресторан Любчик розпочав Фестиваль Чебуреків! 

Одразу про головне: Любчик – це маленька Одеса у центрі Києва. А Одеса і чебуреки дружать як синій і жовтий кольори на нашому стязі. Коротше, кому ж іще проводити такий фестиваль, як не Любчикові. То що? Поїхали?

Щойно відкриваєш меню, одразу – сюрприз! Чебурек з грушею та горгонзолою. Щонайменше нетипово, погодьтеся. Зате, поза сумнівом, смачно. Горгонзола і груша – класичне поєднання (третій їх друг – сухе червоне вино). Будучи ж засмаженими в тоненькому тісті, вони виявляють несподівані нюанси смаку: горгонзола плавиться, груша дещо карамелізується. Одне слово – шедевр. Доповніть його келихом південноафриканського пінотажу і хай вам здоровиться!
Скуштувати цей шляхетний чебурек можна за 59 гривень.


Взагалі незвичні складники в чебуреках – не така вже й незвична (даруйте тавтологію) річ. Хто знається на чебуреках – зустрічав і овочеві з баклажаном, і рибні, і грибні, і сирні…
Так, сирні чебуреки на фестивалі представлені широко. Інакше кажучи, не горгонзолою єдиною. Візьміть хоча б чебуреки з сиром і томатами. Як піца маргарита, тільки значно смачніше (чебурек же закритий – там збирається смачнючий сік). Запийте цей чебурек келихом світлого пива. Великим келихом. Холодного пива.
Коштує чебурек з сиром і томатами 59 гривень.

Хочете ще несподіванок? Ось вам чебурек з креветками. Розповідати про нього складно. Тут дуже важать текстури. Ззовні – виняткова хрустка оболонка, а всередині – неймовірно ніжні креветки (пояснювати, наскільки креветки ніжніші за баранину зайве). В оцьому контрасті і є увесь цимес. Дуже радимо скуштувати. Чудовою парою до цієї страви буде келих новозеландського совіньйон-блану.
Ціна чебурека з креветками – 59 гривень.

Повернімося до сирної теми. Фестваль був би неповним без чебурека «4 сири». Коментарі зайві. Усе, що поєднує в собі чотири сири за дефолтом є кулінарним шедевром. Не вистачає тільки дещиці к’янті для повної гармонії.
Чебурек 4 сири коштує 59 гривень.

А з м’ясом чебуреки будуть? – спитає уважний читач. Так, — відповідаємо. Будуть. Є. Старий добрий чебурек з соковитим м’ясом і гарячим гострим бульйоном. Відкусуєш кутик, випиваєш бульйон, з’їдаєш решту смакоти, випиваєш чарочку.
Вартість чебурека з м'ясом - 49 гривень.

Поїсти фестивальних чебуреків можна тут:

На Воздвиженській 10Б
Телефон +38 (050) 390 61 31
На Бессарабській площі, 7
Телефон +38 (098) 356 86 86