LOBSTER FEST У ВАТРІ

На світі є чимало смачної їжі. Є певна кількість дуже смачної. А є продукти, що — варто їм з’явитися на столі — створюють справжнє гастрономічне свято. До останніх, поза сумнівом, належать лобстери. Погодьтеся, романтична вечеря з лобстером — зовсім не те, що романтична вечеря з розсольником.

Лобстери — найбільші з відомих людству морських раків. Велику кулінарну славу вони здобули в Сполучених штатах у 19 сторіччі після винайдення спеціального човна під назвою lobster smack, що дозволяв доправляти делікатесних ракоподібних живими до ресторанів. Раніше ж лобстерів вважали їжею бідноти. Лобстери ж були завсідниками тюремних меню. Однак, щойно лобстерів стали вживати свіжими (а не консервованими), людство збагнуло, що перед ним — непересічний делікатес.

Наразі з лобстерів готують сотні різноманітних страв. Супи, салати, сендвічі — що завгодно! Зрештою, лобстерів подають цілими з розтопленим маслом і охолодженим білим вином.

Тепер, коли ви ані про що крім лобстерів і думати не ладні — переходимо до приємного. В Києві саме проходить фестиваль лобстерів! Проводить його ресторан Ватра, що на вул. Городецького — просто у сквері навпроти кінотеатру. Погляньмо на фестивальне меню.

Перша позиція — тартар з лобстера. Багато хто погодиться, що тартар — найкращий спосіб споживати делікатесні продукти. Справді, для тартарів відбирають найякісніше м’ясо, адже недоліки продукту не вдасться приховати за хитромудрими кулінарними техніками, агресивними соусами чи великою кількістю спецій. Тож, якщо хочете лобстера, як він є — тартар буде правильним вибором.
Вартість тартара з лобстера - 179 гривень.

Далі — несподіванка. Олів’є з лобстером! Звучить незвично, але — чому б і ні? Лобстери — це смачно (ще й як!), олів’є — теж смачно. Власне, цей салатик є, вочевидь фантазією на тему cappon magro.  До того ж саме новорічні свята... Схоже, олів’є з лобстером - саме те, що нам зараз потрібно.
Коштує олів’є з лобстером — 179 гривень.

 

Салат з лобстером і авокадо. Тут усе ніби зрозуміло. Морепродукти люблять авокадо. Авокадо любить морепродукти. Це шлюб, укладений на небесах. Легко, смачно, healthy - чого ще бажати?
Салат з лобстером і авокадо можна скуштувати за 179 гривень.

Це були закуски. А тепер — в бій ідуть тріарії.  Як вам спагеті неро з лобстером? Взагалі паста з чорнилами каракатиці перфектно поєднується з сіфудом. Це щось з іншого життя — з нью-йоркських італійських ресторанчиків — така собі страва суботнього вечора. 
Спробуйте спагеті неро з лобстером за 259 гривень.

Лобстер-рол — це жива класика. Батьківщиною лобстер-ролів є Нова Англія та приморські провінції Канади. Згідно з енциклопедією американської їжі та напоїв перший лобстер-рол було приготовлено в ресторані Perry's в Мілфорді, штат Конектикут в 1929 році. Фактично лобстер-рол — це щось типу хот-дога з лобстером. Найкращий з усіх можливих хот-догів, якщо коротко.
Лобстер-рол коштує 249 гривень.

Зрештою, коли мова заходить про лобстерів — тему Surf&turf оминути просто неможливо. Логічно, що на фестивалі Лобстерів у Ватрі представлена Surf&turf страва — бургер з подвійною котлетою і м’ясом лобстера. Ідеальне поєднання соковитої мармурової яловичини і ніжного преміального морепродукту.
Замовляймо бургер з подвійною котлетою і м’ясом лобстера за 269 гривень.

Здавалося б, чого ще? Лишається замовити до цієї смакоти пляшку вина, а трохи згодом — подумати над десертом. Але ні. На фестивалі лобстерів представлено ще один великий (себто ВЕЛИКИЙ) сюрприз. Йдеться про Beyond meat. Саме так, м’ясо майбутнього тепер можна скуштувати в Києві. 
Не чули про Beyond meat? Це аналог м’яса на рослинній основі, що виробляється в Лос-Анжелесі. Революційна кулінарна технологія - ні більше, ні менше. 100% веганський продукт, що за смаком майже не відрізняється від м’яса.
Для фестивалю Ватра скомбінувала Beyond meat з м’ясом лобстера в Surf&turf дабл чізбургері з двома котлетами Beyond meat та лобстером.
Його можна спробувати за 289 гривень.
Або можна просто замовити дабл чізбургер з двома котлетами Beyond meat за 198 гривень.

До страв з лобстером наш сомельє рекомендує такі вина:
Chardonnay Woodbridge Robert Mondavi, California — 110 грн за келих
Zinfandel Vintners Blend Ravenswood, California — 130 грн за келих

Отепер усе! Не забуваймо довершити перфектну вечерю десертом: горіхово-морквяним тортом з апельсиновим компоте чи тортом червоний оксамит з вишнею.

Нехай смакує!
 

Ресторан "Ватра", вул. Городецького, 4Б

Бронювання столиків: +38 (095) 325-79-79