- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Сьогодні пропонуємо поглянути на ключові продукти в меню Mushlya очима художників 20 століття, відкрити для себе нові чудові роботи та, звісно ж, спланувати наступний візит за ігристим та всіма цими мідіями, креветками, устрицями та кав’яром.
Мідії, Марсель Бротарс
Цей іронічний арт-об’єкт виготовлено зі старої родинної каструльки Бротарса. Мідії він замовив в улюбленому ресторані. І що все це означає? Ось що каже сам митець: «Те, що мушлі ніби вичавлюються з каструльки, відбувається не на законами кипіння, а за законами мистецтва, в результаті створюється абстрактна форма».
1. Каструлька та мідії, 1964 рік (Джерело)
2. Поверхня з мідій (Джерело)
Каструлька мідій – дуже поширена в Бельгії страва, тож, ймовірно, за допомогою мідій як національного продукту митець конструював на показував різні моделі існування бельгійського суспільства як такого.
Взагалі в його доробку безліч робіт з мідіями – пательні, каструльки, горщики або ж величезні квадрати та кола, зроблені з мушель.
3. Фрагмент з виставки
4. Мідій з білим соусом, 1967 рік (Джерело)
Одна з інтерпретацій його концептуального прийому звучить так: «Мідія сама обирає, відкрити їй мушлі або з стиснути сильніше. Мідії підказати Бротарсу, як залишатися собою, перебуваючи у суспільстві».
Не знаємо, чи так це насправді, однак точно знаємо, де ви завжди можете замовити каструльку мідій за бельгійським рецептом.
Казанок мідій у вершковому соусі з багетом - 69 ₴
Казанок мідій у соусі дорблю з багетом - 89 ₴
Устриці, Анрі Матісс
«...Я дозволив собі захопитися простішим, менш духовним задумом, наблизився до матеріальності речей і написав устриці. Тут, мій друже, потрібні смакові відчуття, устриця на картині повинна залишитися устрицею, у виконанні повинно бути щось від голландців. Я пишу вже третє полотно на цю тему…», - писав Анрі Матісс в одному з листів до Тодора Паладі.
Натюрморт з устрицями та вином, 1940 рік (Джерело)
Справді, в доробку митця є кілька таких натюрмортів, сповнених кольорів, світла, життя.
Запрошуємо і вас з’їсти кілька та не можемо не поділитися чудовою цитатою з книги «Географія устриць»:
«Коли ти їж устриці, ти просинаєшся. Твої відчуття загострюються – доторки, запах, аромат, так само, як і смак. Ти обережно відкриваєш устрицю, переконуєшся, що вона добра перед тим, як її їсти. Немов мисливець, ти сконцентрований, живий у цьому світі та відкритий до імпульсів, що він надсилає. Ти повністю присутній в моменті, зовсім не так, як коли бездумно нагрібаєш в рота начос, дивлячись футбол».
Устричний бар в Mushlya
Fine de Claire #3 1шт - 39 ₴, 6шт - 229 ₴, 12шт - 449 ₴
Чорна Перлина #2 1шт - 49 ₴, 6шт - 289 ₴, 12шт - 569 ₴
Лобстер, Сальвадор Далі
Сальвадор Далі частенько звертався у своїх роботах до морепродуктів. Згадати хоча б його мультимедійний проект «The Dream of Venus», в якому лобстери та інші морські тварини прикрашали тіла оголених моделей. Саме лобстерів Далі часто пов’язував з чуттєвістю та сексуальним потягом.
Aphrodisiac telephone, 1938 рік (Джерело)
В роботі ж Lobster Telephone – спільному проекту разом із художником Едвардом Джеймсом – Далі в звичній манері іронізує над глядачами, поєднує природнє та штучне та нагадує про те, зо сучасні засоби комунікації радше віддаляють людей один від одного.
Пів лобстера, подаємо з міксом салатів, морквою, дайконом, картопляними діпами, свіжим лимоном - 229 ₴
Клешні лобстера з соусом black pepper: m - 229 ₴, xl - 329 ₴
М’ясо лобстера з соусом крем-чилі, подаємо з ароматною картоплею, міксом салатів та соусом - 318 ₴
Морські гребінці, Меггі Гемблінг
Морський гребінець – робота англійської скульпторки Меггі Гемблінг, присвята композитору Бенджаміну Бріттену. Скульптуру заввишки 4 метри встановили на морському узбережжі біля Олдборо. На одній з мушель можна побачити надпис "I hear those voices that will not be drowned" – це цитата з опері Бреттена.
Морський гебінець, 2003 рік (Джерело)
За задумом скульпторки головна ідея полягає в тому, що вітер з узбережжя та вітер з моря змішуються поміж цих мушель, і можна почути і відчути неймовірну красу та силу природи.
Морські гребінці, запечені з сирним соусом та червоним кавяром - 98 ₴
Креветки, Ці Байши
Художник зображав креветки протягом багатьох років, аж поки не виробив свій унікальний фірмовий стиль, завдяки якому креветки здавалися немов живими. Ці малював їх швидкими та чіткими мазками пензля, застосовуючи безліч різних технік.
Креветки, 1951 рік (Джерело)
З одного боку, це призвело до приголомшливого успіхі, з іншого, Ці Байші засмучувався через те, що його асоціюють лише з однією темою живопису, хоча спектр його інтересів був куди більш широким.
Білоногі креветки з соусом та лимоном - 49 ₴
Сендвіч з тигровими креветками та картопляними діпами - 89 ₴
Дві дикі аргентинські креветки - 79 ₴
Тигрові креветки темпура - 79 ₴
Оселедець, Майра Кальман
Майра Кальман – культова американська ілюстраторка, яка створила безліч дотепних іронічних робіт на тему повсякденного життя. Це більше, ніж ілюстрації. Це історії. І їжа на них відіграє далеко не останню роль.
Оселедець та філософський клуб, 2006 рік (Джерело)
Ілюстрацію ж «Оселедець та філософський клуб» було створено для популярної книги Food Rules: An Eater's Manual.
Сендвіч зі слабосоленим норвезьким оселедцем, соусом тар-тар та маринованою цибулею - 59 ₴
Кав'яр, Олександ Косолапов
Олександр Косолапов – один з відомих представників соц арту. Його роботи з чорною ікрою нерідко є прямим «цитуванням» Енді Уорхола з його банками супу Campbell’s. Різниця ж в тому, що консервований суп і справді був продуктом щоденного споживання, в той ча як ікра відправлялася на експорт, була, з одного боку, візитівкою радянської гастрономічної культури, а з іншого – майже недоступним продуктом мрій.
Блакитна ікра, 1991 рік (Джерело)
Косолапов не зупиняється на цьому, а й поміщає ікру с центр релігійних сюжетів, проводячи паралелі між банкою, яка зберігає щось майже сакральне, та окладом ікони.
Кав’яр оселедця - 69 ₴
Кав’яр червоний - 89 ₴
Щучий кав’яр - 89 ₴
Кав’яр осетровий з панкейками - 798 ₴
В різних закладах мережі Mushlya меню може несуттєво відрізнятися.
Тут ви можете знайти актуальні меню всіх ресторанів.
Київ
Mushlya Cafe, Велика Васильківська, 43
Переглянути меню
Mushlya Cafe, Русанівський бульвар, 1
Переглянути меню
Mushlya Cafe, Оболонський проспект, 26
Переглянути меню
Mushlya, Спаська, 5 (станція метро "Контрактова площа")
Переглянути меню
Mushlya, Хрещатик, 25
Переглянути меню
Mushlya, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)
Переглянути меню
Харків
Mushlya Cafe, Павлівський майдан, 10
Переглянути меню
Івано-Франківськ
Mushlya Cafe, вул. Мельничука, 16Б
Переглянути меню
Черкаси
Mushlya, Хрещатик, 188
Переглянути меню