Олів’є hangover: 20 ідей для післясвяткового детоксу

Так, ми знаємо це відчуття, коли всі салати з’їдені, залишки ігристого випиті ще позавчора, а всі ті, кому ми обіцяли написати «після свят», згадали про це. І ще, звісно, обіцянки піти в зал, забути про те, як смакує Наполеон і все таке інше. Ми ж, як були, так і залишаємося гедоністами, і віримо в те, що їжа може бути і смачною, і легкою водночас. І ще переконані в тому, що вдалий ланч або вечеря допомагають вриватися в робочу буденність та й врешті-решт вирішувати робочі завдання з добрим гумором та апетитом.

Тож підготували для вас два десятки страв, за які не буде соромно ані перед тренером, ані перед дзеркалом.

1. Запечений гарбуз з грецьким йогуртом

Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 79 гривень

Смакує ще краще, ніж звучить. Медовий гарбуз (до речі, чудова альтернатива батату) та грецький йогурт з пряними травами. Страва – як ковток свіжого повітря після «шуби» та інших салатів з майонезом.

2. Різні види хумусу

Так, ця близько східна страва вже давно полонила наші серця. А й радіємо – і вигадуємо все більше нових вдалих інтерпретацій. Радимо спробувати такі варіанти

  • Хумус з авокадо та мікс-салатом в Chicken Kyiv (89 гривень)
  • Класичний хумус (з тостами) в «Любчику» (69 гривень)
  • Хумус с м’яким яйцем і томатною сальсою (подається на сніданках в «Любчику»)

3. Паштет з гороху та горіхової пасти

Де спробувати: Канапа
Ціна: 89 гривень

Чудова альтернатива хумусу. Неймовірно ніжний паштет, який подається з ферментованою капустою та стручками молодого гороху на хрусткому хлібці з насінням соняшника, льону, рижеї, рапсу та маку

4. Тартари з лосося

Просто свіжий лосось. Оливкова олія. Морська сіль. І 1-2 інгредієнти, аби максимально розкрити смак. Нічого зайвого.

  • Тартар з лосося з лечо та червоним кав’яром («Канапа», 129 гривень)
  • Тартар з лосося (Chicken Kyiv, 169 гривень)
  • Тартар з лосося з огірком («Ватра», 138 гривень)
  • Тартар з лосося з ікрою тобіко (Oxota na Ovets, 179 гривень)

5. Пряна зелень з кіноа, маринованими родзинками та йогуртом

Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 89 гривень

Якщо б цього легкого салату не існувало, його б варто було вигадати. Дуже багато зелені, пряний йогурт, мариновані родзинки та кіноа. Здоровий гедонізм як він є.

6. Різноманітні салати з печених овочів

Взяти добірні овочі та коренеплоди. Запекти у хоспері. Додати кілька крапель оливкової олії. Обрати «подушку» з ніжною текстурою: крем з зеленого горошку або йогурт. Насіння і прянощі. Поєднати все це. Просто? Дуже. І неймовірно смачно, до речі.

  • Салат з печених овочів та пюре з зеленого горошку («Любчики», 89 гривень)
  • Салат з печених коренеплодів та овочів: корінь пастернаку, буряк, морква, картопля з обліпиховим соусом та насінням соняшника («Канапа», 89 гривень)
  • Салат з печеними баклажанами, гарбузом, томатами та бринзою (РИБАLOVE, 98 гривень)
  • Салат  з печених овочів («Ватра», 99 гривень)

7. Вінегрет з опеньками

Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 79 гривень

Так, той самий вінегрет. Універсальний салат. Печені овочі чудово смакують з маринованими опеньками.

    8. Севіче

    Де спробувати: RONIN
    Ціна: 148 гривень

    Чудова альтернатива тартарам. Це – аутентична перуанська страва з риби, маринованої з чилі та соком цитрусових. Особливо смакує з соусом «молоко тигра» на основі манго. В якості основи можуть бути лосось, тунець, філе дикого сібаса або дорадо.

    9. Насу-місо баклажан з карамелізованим ден-місо

    Де спробувати: RONIN
    Ціна: 99 гривень

    Якщо ви не куштували цю страву, то, певно, не можете уявити, яким смачним може бути запечений баклажан – з карамельною солодкуватою та скоринкою та настільки ніжною серединою, що здається, що ти їси легкий овочевий крем. Ідеальна закуска в стилі Nikkei.

    10. Спрінг-роли

    Де спробувати: Oxota na Ovets
    Ціна: 95 гривень

    Тонкий рисовий папір, хрусткі свіжі овочі та яскраві соуси. Чудовий варіант тоді, коли хочеться вийти за межі звичних овочевих салатів. За бажанням можна замовити варіант з креветками (169 гривень) або навіть м’ясом королівського краба (129 гривень). 

    11. Роли без рису

    Де спробувати: Oxota na Ovets
    Ціна: 265 гривень

    Це, як звичайні роли, тільки замість рису – удвічі більше риби. Лосось та тунець. Тунець та лосось. Ідеальна страва. 

    12. Боули

    Де спробувати: Свіжість
    Ціна: 89 гривень

    Всі корисні та улюблені інгредієнти – в одному боулі. Зелень та овочі, хрусткі едамаме, авокадо, кіноа, креветки, насичені соуси. Відкривай, міксуй і отримуй ідеально збалансований обід.

    13. Салат зі свіжих, копчених та в’ялених томатів з чилі, зеленню та йогуртом

    Де спробувати: RONIN
    Ціна: 168 гривень

    Здається, що це «звичайний салат з томатів». Однак з першої спроби зрозуміло, що йдеться про щось особливе. Гострота чилі, насичений смак в’ялених томатів та солодкуватий присмак томатів копчених – все в балансі зі свіжістю та ніжністю йогурту. Можливо, одне з найбільш яскравих та вдалих поєднань.

    14. Крем-суп з цукіні з козячим сиром шевр

    Де спробувати: РИБАLOVE
    Ціна: 98 гривень

    Дуже легкий суп з яскравими смаковими акцентами.

    15. Салат з тигровими креветками, хурмою та авокадо гриль

    Де спробувати: РИБАLOVE
    Ціна: 198 гривень

    Тільки уявіть: величезні тигрові креветки в соусі, авокадо на грилі, солодка хурма, горіхи, свіжа зелень... Ніжні та хрусткі текстури, баланс смаків. Вагомий привід завітати на Воздвиженку.   

    16. Філе дорадо з цвітною капустою та кремом з пастернаку

    Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
    Ціна: 198 гривень

    Ніжність ідеально приготованої білої риби + пікантні овочі.

    17. Грибний відвар

    Де спробувати: Канапа
    Ціна: 129 гривень

    Надзвичайно смачний та легкий суп з білими, польськими грибами та сморчками з морквою, часником, картоплею, гречаними галушками та капсульованим соусом зі сметани.

    18. Печене філе судака з соте із рапани та шийок раків

    Де спробувати: Канапа
    Ціна: 259 гривень

    Можливо, найбільш оригінальна подача печеного судака, яку тільки можна уявити.

    19. Судак з кремом з цвітної капусти

    Де спробувати: Chicken Kyiv
    Ціна: 169 гривень

    Дієтичне філе з дуже незвичним гарніром. Смачного!

    20. Суперфуд-десерти

    Де спробувати: Chicken Kyiv
    Ціна: 89 гривень

    Без борошна, цукру та яєць – але з максимально насиченим смаком. 100% корисні десерти – «манго-малина» та «кероб-маракуйя».

    Партнери

     

    Miele