Суп з крабом, тіккі масала, рол-донат: Asia Travel Fest в Oxota na Ovets

Мандруємо різними країнами Азії разом з новим гастрономічним фестивалем в Oxota na Ovets. Від індійської «тікка масала» до японських гьодза, від традиційних шашличків «сатай» до чудернацького ролу у формі «доната». Мандруйте, смакуйте та бронюйте улюблений столик на терасі або біля «живої стіни».
***

Ідеально для літа. Холодний пряний суп з томатів та печених перців  – в крижаній тарілці, з м’ясом краба та ікрою. Чудова альтернатива куксі.

Цікавий факт: Куксі (куксу) – корейська назва локшини. Потім так почали називати різноманітні  холодні супи з цією локшиною. Зазвичай їх готують на пряному м’ясному бульйоні з додаванням кімчі та різних овочів.

Рол-донат – це ще одна згадка про те, що навіть добре знайомі страви вміють дивувати. Наприклад, роли. В цій страві ми поєднали кілька видів риби (лосось, тунець, вугор), відмовилися від норі, натомість додати гуакамоле, мікс салатів та багато ніжного крем-сиру. Ідеально, коли хочеться нових вражень та смаків.

Нічого зайвого. Величезні тигрові креветки, легкий маринад та кілька хвилин на японському робата-грилі. Найпопулярніша закуска під келих розе на терасі.

Тікка-масала. Страва №1, коли хтось говорить про індійську кухню. В Oxota na Ovets додаємо до курки 1000 шрі-ланкійських спецій, готуємо паровий рис та подаємо все це в бамбуковому листі.

Цікавий факт: масала – це суміш спецій, тікка – шматочок будь-якого м’яса, тож варіацій цієї страви може бути безліч в залежності від комбінацій інгредієнтів. Однак, певно, найбільш поширений у світі варіант – це шматочки курки, маринованої в йогурті та суміші спецій на основі перцю, мускатного горіху, кориці, бодяну, зіри, тощо.       

Японські гьодза завжди були в меню Oxota na Ovets. Наразі вони повернулися і стали «ще кращою версією себе». Начинка – мікс соковитого м’яса та тигрових креветок зі спеціями, ззовні – тонке еластичне тісто gyoza skin.

Овочевий салат з шовковим тофу. Легкий та яскравий, ідеальний для insta-фото та, врешті-решт, смачний. Листя салату, шовковий, тофу, кеш’ю та соус на основі кунжутної пасти зі спеціями.

Цікавий факт: тофу – сир на основі соєвого молока, як і будь-який інший сир, існує в безлічі варіацій. Буває твердий та екстра твердий тофу, щільний тофу, сушений тофу та, врешті-решт, шовковий тофу, який вважається найбільш м’яким та ніжним, він, немов крем, тане у роті і чудово поєднується з горіхами та хрумкими овочами.

Ми тривалий час співпрацюємо з фермерським господарством, яке постачає нам м’ясо – каре ягняти та спинку ягняти. Цього разу вирішили поекспериментувати з рубаним м’ясом та приготувати сатай – додаємо курдючний жир та малайські спеції, смажимо на грилі, подаємо з печеною картоплею.

Цікавий факт: Є кілька версій походження страви «сатай». За легендою її зробив популярною ісламський проповідник, який подорожував Явою ще у 15 столітті. Ніби від арабів він дізнався секрет приготування шашликів, а потомім адаптував страву, обравши легкі невеликі бамбукові палички. Вчені не погоджуються і наполягають та тому, що сатай став улюбленим індонезійським та малайським стріт-фудом лише в 19 столітті. Але всі погоджуються з тим, що мариновані та підсмажені на відкритому вогні шматочки м’яса або не риби не можуть бути не смачними.

Воздвиженська, 10А
Переглянути меню
Бронювання столиків: 
067 406 4156