UNI: кав'яр морського їжака та як його їдять

Orange is new tasty.  І це не про серіали, а про новий seafood-тренд — кав’яр морських їжаків.
Він конкурує з устрицями і вважається океанічною відповіддю фуа-гра. Свіжий, солоний, горіхово-кремовий смак з морськими відтінками йоду впевнено зачаровує світових гурманів. 
Спробуйте. Може і вас зачарує?

Морський їжак вже давно активно використовується в різних стилях світової гастрономії
У Японії його лагідно називають "UNI", використовують в сашимі і в суші. В грецькій кухні їжаків подають сирими у власному панцирі. Лондонські ресторатори називають його «ікра Греції» і відтіняють свіжим лимоном і оливковою олією. А італійці - точніше сардинці - найбільш креативні з морським їжаком. Вони додають кав'яр до соусів та різотто, навіть прикрашають ним піци.

Багато зусиль аквакультурних підприємств вкладається у відновлення диких запасів їжаків, адже комерційний вилов зменшує популяцію. Саме тому зараз стрімко розвивається екологічне промислове вирощування морського їжака в умовах океанічних басейнів Чилі, Японії, Китаю та Корейського півострова. 

Їжаків цінують не тільки за смак. Вони містять десятки унікальних поживних речовин, амінокислот і біоактивних сполук. Їх вважають афродизіаком, який не тільки вражає смаком, але і здатен викликати фізіологічну ейфорію.
Щоденна порція кав'яру — як весь iherb в кишені — захищає нервову систему від перенавантаження, стимулює концентрацію уваги, зміцнює судини, стабілізує функцію ендокринної системи.  

Колір кав'яру може бути різним, але фахівці визначають яскраво-жовтий і помаранчевий ознакою насвіжішого якісного продукту. 

Джерело фото

Саме з таким, безкомпромісно помаранчевим, дивуючим і свіжим кав'яром ми створили страви до UNI фестивалю в Рибаlove.

Шот з кав'яром морського їжака 139₴/3€ — це для першого знайомства. Чистий смак, шалені враження.

Устричний шот з кав'яром морського їжака 139₴/3€ — дабл-версія моря, на смак як свобода.

Брускета з кав'яром морського їжака і гуакамоле 139₴/3€ —поєднання атласного смаку авокадо і горіхового смаку UNI. 

Брускета з кав'яром морського їжака та яєчним білком 139₴/3€ — різні стани білка, текстури, що підсилюють одна одну, абсолютно новий досвід.

Маш-салат з кав'яром морського їжака, крем-авокадо й печеними овочами 259₴/8€ — ми створили ідеальне оточення для UNI. Свіжість маш-салату і делікатність печених овочів не завадять відчути морський смак. Навпаки,  дозволять йому розкритись на всіх рівнях.

Ми з морськими їжаками чекаємо на вас в Рибаlove
Бронювати столи краще вже зараз!

Адреса: Воздвиженська, 21-23
Телефон для бронювання: 097 121 3131

Деталі у Facebook 

Партнери

 

Miele
Torero