- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Так, ми знаємо це відчуття, коли всі салати з’їдені, залишки ігристого випиті ще позавчора, а всі ті, кому ми обіцяли написати «після свят», згадали про це. І ще, звісно, обіцянки піти в зал, забути про те, як смакує Наполеон і все таке інше. Ми ж, як були, так і залишаємося гедоністами, і віримо в те, що їжа може бути і смачною, і легкою водночас. І ще переконані в тому, що вдалий ланч або вечеря допомагають вриватися в робочу буденність та й врешті-решт вирішувати робочі завдання з добрим гумором та апетитом.
Тож підготували для вас два десятки страв, за які не буде соромно ані перед тренером, ані перед дзеркалом.
1. Запечений гарбуз з грецьким йогуртом
Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 79 гривень
Смакує ще краще, ніж звучить. Медовий гарбуз (до речі, чудова альтернатива батату) та грецький йогурт з пряними травами. Страва – як ковток свіжого повітря після «шуби» та інших салатів з майонезом.
2. Різні види хумусу
Так, ця близько східна страва вже давно полонила наші серця. А й радіємо – і вигадуємо все більше нових вдалих інтерпретацій. Радимо спробувати такі варіанти
3. Паштет з гороху та горіхової пасти
Де спробувати: Канапа
Ціна: 89 гривень
Чудова альтернатива хумусу. Неймовірно ніжний паштет, який подається з ферментованою капустою та стручками молодого гороху на хрусткому хлібці з насінням соняшника, льону, рижеї, рапсу та маку
4. Тартари з лосося
Просто свіжий лосось. Оливкова олія. Морська сіль. І 1-2 інгредієнти, аби максимально розкрити смак. Нічого зайвого.
5. Пряна зелень з кіноа, маринованими родзинками та йогуртом
Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 89 гривень
Якщо б цього легкого салату не існувало, його б варто було вигадати. Дуже багато зелені, пряний йогурт, мариновані родзинки та кіноа. Здоровий гедонізм як він є.
6. Різноманітні салати з печених овочів
Взяти добірні овочі та коренеплоди. Запекти у хоспері. Додати кілька крапель оливкової олії. Обрати «подушку» з ніжною текстурою: крем з зеленого горошку або йогурт. Насіння і прянощі. Поєднати все це. Просто? Дуже. І неймовірно смачно, до речі.
7. Вінегрет з опеньками
Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 79 гривень
Так, той самий вінегрет. Універсальний салат. Печені овочі чудово смакують з маринованими опеньками.
8. Севіче
Де спробувати: RONIN
Ціна: 148 гривень
Чудова альтернатива тартарам. Це – аутентична перуанська страва з риби, маринованої з чилі та соком цитрусових. Особливо смакує з соусом «молоко тигра» на основі манго. В якості основи можуть бути лосось, тунець, філе дикого сібаса або дорадо.
9. Насу-місо баклажан з карамелізованим ден-місо
Де спробувати: RONIN
Ціна: 99 гривень
Якщо ви не куштували цю страву, то, певно, не можете уявити, яким смачним може бути запечений баклажан – з карамельною солодкуватою та скоринкою та настільки ніжною серединою, що здається, що ти їси легкий овочевий крем. Ідеальна закуска в стилі Nikkei.
10. Спрінг-роли
Де спробувати: Oxota na Ovets
Ціна: 95 гривень
Тонкий рисовий папір, хрусткі свіжі овочі та яскраві соуси. Чудовий варіант тоді, коли хочеться вийти за межі звичних овочевих салатів. За бажанням можна замовити варіант з креветками (169 гривень) або навіть м’ясом королівського краба (129 гривень).
11. Роли без рису
Де спробувати: Oxota na Ovets
Ціна: 265 гривень
Це, як звичайні роли, тільки замість рису – удвічі більше риби. Лосось та тунець. Тунець та лосось. Ідеальна страва.
12. Боули
Де спробувати: Свіжість
Ціна: 89 гривень
Всі корисні та улюблені інгредієнти – в одному боулі. Зелень та овочі, хрусткі едамаме, авокадо, кіноа, креветки, насичені соуси. Відкривай, міксуй і отримуй ідеально збалансований обід.
13. Салат зі свіжих, копчених та в’ялених томатів з чилі, зеленню та йогуртом
Де спробувати: RONIN
Ціна: 168 гривень
Здається, що це «звичайний салат з томатів». Однак з першої спроби зрозуміло, що йдеться про щось особливе. Гострота чилі, насичений смак в’ялених томатів та солодкуватий присмак томатів копчених – все в балансі зі свіжістю та ніжністю йогурту. Можливо, одне з найбільш яскравих та вдалих поєднань.
14. Крем-суп з цукіні з козячим сиром шевр
Де спробувати: РИБАLOVE
Ціна: 98 гривень
Дуже легкий суп з яскравими смаковими акцентами.
15. Салат з тигровими креветками, хурмою та авокадо гриль
Де спробувати: РИБАLOVE
Ціна: 198 гривень
Тільки уявіть: величезні тигрові креветки в соусі, авокадо на грилі, солодка хурма, горіхи, свіжа зелень... Ніжні та хрусткі текстури, баланс смаків. Вагомий привід завітати на Воздвиженку.
16. Філе дорадо з цвітною капустою та кремом з пастернаку
Де спробувати: Любчик на Воздвиженці та Любчик на Бессарабці
Ціна: 198 гривень
Ніжність ідеально приготованої білої риби + пікантні овочі.
17. Грибний відвар
Де спробувати: Канапа
Ціна: 129 гривень
Надзвичайно смачний та легкий суп з білими, польськими грибами та сморчками з морквою, часником, картоплею, гречаними галушками та капсульованим соусом зі сметани.
18. Печене філе судака з соте із рапани та шийок раків
Де спробувати: Канапа
Ціна: 259 гривень
Можливо, найбільш оригінальна подача печеного судака, яку тільки можна уявити.
19. Судак з кремом з цвітної капусти
Де спробувати: Chicken Kyiv
Ціна: 169 гривень
Дієтичне філе з дуже незвичним гарніром. Смачного!
20. Суперфуд-десерти
Де спробувати: Chicken Kyiv
Ціна: 89 гривень
Без борошна, цукру та яєць – але з максимально насиченим смаком. 100% корисні десерти – «манго-малина» та «кероб-маракуйя».