19 лютого в «Українському домі» відбулася знакова подія: дискусія «Смак свободи: про українську кухню як бренд країни». До неї долучилися 17 спікерів: ресторатори, винороби, історики, журналісти, дослідники їжі та гастрономічні ентузіасти.
У кожної епохи - свої делікатеси. Візьмемо, наприклад, устриці. Зараз це досить поширений і доступний делікатес, якихось 10 років тому в Україні устриці вважалися преміальним, неймовірно дорогим продуктом, а в середньовічній Франції їх їли хіба що бідняки.
Середньостатистична середньовічна дитина споживала 3 літри пива в день, Лондон пережив «великий пивний потоп», а в Норвегії зміна міцності пива мало не призвела до політичної кризи. Розповідаємо найнесподіваніші факти про пиво.
Nikkei - це японсько-перуанська кухня, яка ось вже кілька років є одним з найбільш популярних трендів світової гастрономії. Заглибимося в історію, щоб розібратися, що до чого.