Yummy-дайджест. Випуск 3. Gastrofamily Market, нові заклади та довгоочікуване відкриття ресторанів

Не знаємо, як у вас, а у нас літо спекотне. Щойно встигли відсвяткувати відкриття «Білого Наливу» у Житомирі та Дніпрі, як прийшов час влаштовувати вечірку і в Запоріжжі. Щойно відкривали Philadelphia на проспекті Перемоги, а вже передивляємося фото з відкриття на Позняках. Окрема історія – Gastrofamily Food Market на Бессарабці. 7 концептів на одній локацій! І, звісно, купа новинок в меню різних закладів. І звістка, на які ми так довго чекали: нарешті, ми можемо приймати гостей не лише на літній терасах, але й в залах.  

Розповідаємо про те, як наші ресторани працюють зараз.

Ми відкриті. Нарешті, ресторани Києва також можуть приймати гостей в залах

Звісно, з дотриманням соціальної дистанції (1,5 метри між столами та не більше 4 гостей за столом), з підвищеною пильністю щодо дезінфекції поверхонь та вентиляції приміщень… З усіма цими пересторогами, але все ж таки: ми відкриті. І, нарешті, ані дощ, ані спека не завадять насолоджуватися відпочинком в улюбленому місці. Тож, нагадуємо, які ресторані Сім’ї наразі працюють у Києві та сому варто забронювати там столик.

Хто і як працює в Києві?

Канапа

Досліджуємо автентичні рецепти, застосовуємо сучасні технології (в тому числі – техніки, притаманні для молекулярної кухні), обираємо найкращі локальні продукти та створюємо страви, які дарують новий гастрономічний досвід. Щосезону створюємо дегустаційні сети, які репрезентують наше бачення сучасної української гастрономії.
Ми мріємо про те, щоб через подив та чуттєву насолоду якомога більше людей в Україні і у світі захоплювалися українською культурою. Для зустрічей з вами ми обрали надзвичайне місце: “Канапа” знаходиться в легендарній частині міста, в збереженій дерев’яній будiвлі ХІХ столiття з камінним залом. І, звісно, гості в захваті від "секретної тераси" з видом на подільські пагорби. 

Наразі, "Канапа" суттєво оновила та розширила меню. Ось кілька новинок, які  ми радимо спробувати.

Українські сири: бринза, халумі, фета з печеними перцями, смаженими кабачками та хумусом - 129₴
Спаржа з вершковим мусом та злаковими чіпсами - 98₴
Салат с язиком, руколою та перепелиним яйцем - 129₴
Мідії у вершково-винному соусі з часником - 129₴
Терчаники з картоплі із сметаною та щучою ікрою - 129₴
Плацинда з тельбухами - 69₴
Смажена ципа з часниковим соусом та овочами - 269₴
Смажене м'ясо індика з печеними овочами та домашньою аджикою - 198₴

Крім того, щодня в «Канапі» діють, справді, освіжаючі пропозиції:

Дюжина устриць Fine de Claire #3 + пляшка крижаного брюту Gastrofamily = 449 грн
Окрошка з язиком на кефірі + келих бузинового коктейлю HUGO = 98 грн
Мідії у вершково-винному соусі + келих білого Альбаріньйо Бейкуш = 149грн
Сет закусок на двох (українська бринза, халумі, фета, печені овочі та хумус + два келихи розе від Виноробного посподарства князя П.М. Трубецького = 229грн
Форшмак по-одеськи з щучим кав'яром + келих крафтового зеленого пива з кропивою = 159грн

А ще великі українські обіди в будні (ось тут можна знайти розклад) та неймовірні музичні вечори (перший - цієї суботи, 27 червня).  

Київ, Андріївський узвіз, 19А

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Телефон для бронювання столика: (044) 425 45 48, (068) 044 30 50

Остання Барикада

Таємне місце на Майдані Незалежності. Нарешті, запрацювали зали «Останньої Барикади», а це означає, що повернулися екскурсії музеєм сучасної української історії, що на повну працюють 5 українських барів, звучить неймовірна українська музика, а на кухні готують усе, за що ви так обожнюєте це місце: паштети, і вареники з козеням, у качину ніжку з сезонними ягодами. Приходьте! Ми дуже чекали на цей момент.

Київ, Майдан Незалежності, 1

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Телефон для бронювання столика: (068) 907 1991

Ватра

Ватра - це про розпечене вугілля й соковите м'ясо. Це стейки з української мармурової яловичини, реберця BBQ з малосолами й делікатесні бургери. Це каре теляти або креветки на грилі, келих гідного вина і потріскування дров у каміні. Burger. Brisket. BBQ. І, звісно, холодник!
Зустрінемося на фантастичній терасі біля фонтану, у затишному саду "на Городецького" або в залах.

 

Київ, Городецького, 4Б

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому

Телефон для бронювання столика: (097) 529 29 72

Chicken Kyiv

Місце про Київ. Легендарна котлета по-київськи. Київський торт.  І ще безліч страв-візитівок. Звісно, коктейлі.
Нарешті, зустрічаємося на ідеальні київські сніданки, делікатесні ланчі та «на кілька коктейлів» не лише «під зеленими дзвіночками» (хоча вони все ще чудові), але й в залах, а також у секретному барі.  
 

Київ, Хрещатик, 15/4 (Пасаж, на розі вулиць Заньковецької та Городецького)

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Телефон для бронювання столика: (050) 405 40 55

Oxota na Ovets

Oxota Na Ovets – це автентична азіатська кухня, легендарні рецепти з досі загадкової частини континенту: індонезійський суп том ям
й варіації гостро-пряного карі, корейська Кім Чі, китайські харумакі та качка по-пекінськи. Відкрита кухня з деревним robata грилем, на якому смажать стейки з мармурової яловичини і свіжу рибу.
Затишна тераса на Воздвиженці та сповнені особливої магії зали. 

Зараз в ресторані проходить Big Meat Fest

Київ, Воздвиженська, 10Б

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Телефон для бронювання столика: (050) 405 40 55

Любчик на Возджвиженці та на Бессарабці

Гайда до одеського дворику! Любчики, вам сюди, бо одеське застілля – то така велика радість! По-перше, тут раки. Багато-багато раків. І куди тим лобстерам до цих делікатесів? По-друге, мідії у винному соусі. Казанками.А ще – свіжа рибка та добра юшка. Камбала, сарган, бички, барабуля… І різна одеська закусь, салатики "як у мами" та бессарабські м’ясні страви – то є смак!  
Добре їжте та добре пийте, і лише з добрими людьми – і буде вам щастя! Наразі працюють обидва "Любчики" - на Воздвиженці та на Бессарабці.
Звісно, з одеськими сніданками, великими ланчами та іншими гастрономічними принадами. 

Київ, Воздвиженська, 10А
Київ, Бессарабська площа, 7

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Телефон для бронювання столика: +38 067 406 41 56

БАРСУК

Барсук – це демократичний гастрономічний заклад з «комфортною» космополітичною їжею. Саме з цього гастробару у 2010 році почалась історія Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова. У часи, коли в ресторани ходили хіба щоб відсвяткувати день народження або просто "вигуляти сукню", Дмитро Борисов продав своє рекламне агентство і відкрив маленький гастробар на Печерську, де в центрі уваги була їжа. За фірмовими сирниками, щучими котлетками та ідеальними яйцями пашот сюди досі приїздять з усіх кінців міста. Нещодавно Барсук освіжив інтер'єр та суттєво оновив меню — і як і в 2010, частує гостей ідеальним комфорт-фудом.

На майданчику на в залах. 

До речі, маємо неймовріні новини: вже скоро в Києві з'явиться два нових "Барсуки" - на Солом'янці та на Позняках. 
 

Київ, провулок Є. Гуцала, 3А (раніше - Кутузова)

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Телефон для бронювання столика:  (50) 386 36 29

Канапка-бар

Канапка-бар – шляхетне місце, створене в ім’я гедонізму. Сюди приходять за свіжими устрицями та ігристим. А ще тут зібрано колекцію найкращих «канапок» - світових хітів: туна-сендвіч, surf&turf бургер та фірмові пінци. 
Нещодавно в "Канапка-барі" розширили меню і до улюблених страв додали позиції без тіста: моцарела-бар, мідії та рибні стейки. І, звісно, коктейлі!
Спробуйте:
Бурату з каперсами та халапеньо - 109 гривень.
Рибні стейки. Лосось, тунець та навіть індичка. Подаємо з овочевим салатом, картопляними діпами та соусом. Будь-який - 98 гривень.
Нові зірки сезону: мідії в вершково-винному соусі - 98 гривень
Kanapka Spritz - 89 гривень. 

Київ, Андріївський узвіз, 30А

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

Gastrofamily Food Market - фуд-хол на Бессарабці

Gastrofamily Food Market – перший фуд-хол від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, який об’єднав сім різних закладів сегмента smart casual. Деякі з них вже добре відомі у місті, деякі – нові.

Як завжди, всі кухні – відкриті, будь-яке замовлення має готуватися при гостях та видаватися не більше, ніж за 5 хвилин. Ціни –демократичні.
В компанії кажуть, що хочуть «дати гостям максимум вражень на кожну витрачену хвилину та гривню». 

На першому поверсі розташовано 5 закладів, ще 2 – на другому.  

1. Білий Налив
На Gastrofamily Food Market працює у форматі повноцінного  бару, на якому розливають з бочок 4 види сидру (29-39 гривень за келих), продають вино Gastrofamily, настоянки, кальвадос та навіть чачу. Це в меню є кілька легких коктейлів – від 39 гривень.

2. БПШ 
Добре відомий у місті формат, який пропонує 3 ключових страви: біляші (29  гривень), пончики (19 гривень) та шаурму (від 49 гривень).

3. DOGZ&BURDEGZ. 

Крафтові хот-доги та бургери. Класичний чізбургер D&B з котлетою із яловичини, чедером, соусами BBQ та демігляс у вершковому бріоші тут коштує 49 гривень, Beyond burger з рослинним м’ясом – 89 гривень, батат – 49 гривень, хот-доги – від 29 гривень.

4. Шашлики, вино та друзі.
Прем’єра нового формату від Дмитра Борисова. В меню – кілька видів шашликів (від 69 гривень), хінкалі (по 19 гривень), хачапурі та навіть плов з м’ясом та сухофруктами, який подається з овочевим салатом (69 гривень).

5. Oxota na Ovets
Однойменний заклад вже давно працює в Києві. На фуд-маркеті ця концепція представлена коротким меню в стилістиці «азійського стріт-фуду». Фірмова страва – качка по-пекінськи. ЇЇ тут готують за тим же рецептом, що й в Oxota na Ovets на Воздвиженці. Нарізають при гостях. Половинка качку з овочами, соусами, рисовими млинцями та чіпсами коштує 199 гривень. Крім того, тут подають великі (від 600 грамів) порці фо бо (79 гривень), баодзи, спрінг-роли, локшину ти рис WOK, а також ананасові та бананові шейки. 

6. Mushlya
Сіфуд-формат. Устриці, мідії (казанок мідій у вершковому соусі з багетом – від 69 гривень), креветки та равлики булоти. А ще велике меню боулів, ролів, сендвічі з морепродуктами, риба та морепродукти на грилі. 
Наприклад, диці аргентинські креветки з картоплею, овочами та соусом крем-чилі коштують 79 гривень, роли Філадельфія з лососем – 159. 

7. PINZARELLA
Моцарела-бар, кілька видів римської піци з печі, салати «Цезар» та тирамісу. Пінца з прошуто, пармезаном, томатами чері, оливками, руколою та бальзаміком – 89 гривень, ціла бурата з трюфельним соусом та каперсами – 109 гривень, «Цезар» з куркою – 79. 

Київ, Басейна, 2

Більше - в боті в Telegram
Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

***
Заклади в Києві та інших містах України

 Білий Налив

Білий Налив — це місце про маленькі гріхи, які може собі дозволити кожен. Будь то келишок сидру, хот-дог чи устричка з лимоном — гостю знадобиться 29 гривень і 3 хвилини, щоб почекати замовлення.

Білий Налив довів, що черги — це прикольно: тут знайомляться, танцюють, освідчуються в коханні.  Тут пробують свою першу устрицю, приходять з друзями на хот-доги, а ввечері влаштовують шалені неонові діджей-паті. Наразі між нами буде відстань у щонайменше 1,5 метри, але наші серця завжди поряд. Настрій - грішити!

До речі, новинка цього сезоне - грушевий сидр. Дуже радимо затестити!
А ще повернувся #drunkernagent - за традицією щочетверга пригощаємо алкоголем (сидр, настоянки, мікси) за сторіс. 

Які "Білі Наливи" вже відкриті?

Київ, Хрещатик, 23А
Київ, Бульвар Шевченка, 36
Київ, Залізничний вокзал (Південний)
Київ, Велика Васильківська, 14
Київ, Оболонський проспект, 26
Київ, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)

Житомир, Героїв Небесної Сотні, 15
Дніпро, Барикадна, 7
Суми, вул. Соборна, 48
Хмельницький, вул. Проскурівська, 44
Харків, Сумська, 82
Кропивницький, Дворцова, 16/7
Павлоград, Шевченка, 67
Вінниця, Пирогова, 9Б
Одеса, Катерининська, 12
Івано-Франківськ, Січових Стрільців, 68А 

Львів, Академіка Гнатюка, 4
Львів, Вірменська, 13
Львів, проспект В'ячеслава Чорновола, 57

+1. Де з'явився найновіший "Білий Налив"? У Запоріжжі!
Запоріжжя, проспект Соборності, 212

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому (по Києву)

 Mushlya

Делікатесні свіжі морепродукти у доступному fast casual сегменті: за 39-59 гривень в Mushlya можна замовити величезні устриці, морських равликів-булотів, всеможливі креветки, бургери та сендвічі, а головне — цілий казанок мідій у вершковому соусі з теплим багетом.
Замовлення видають за 5-7 хвилин, замість посуду — крафтові човники, але prosecco - неодмінно в інстаграмних келихах.

Які Mushlya відкриті зараз?

Київ, Хрещатик, 25
Київ, Велика Васильківська, 43
Київ, Русанівський бульвар, 1
Київ, Оболонський проспект, 26
Київ, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)
Київ, Спаська, 5
Черкаси,  Хрещатик, 188
Харків, Павлівський майдан, 10

+1. Де з'явилася найновіша Mushlya? В Івано-Франківську!
Івано-Франківськ, Мельничука, 16Б

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому (по Києву)

 DOGZ&BURGERZ

Тут все просто. Твої улюблені крафтові бургери.  Від 49 гривень за фантастичний чізбургер у бріоші. Сидр. Неон. І навіть шаву можна - кусь. 

Які DOGZ&BURGERZ відкрити літні майданчики?

Київ, Печерськ, провулок Гуцала, 3А
Дніпро, проспект Яворницького, 49
Київ, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому (по Києву)

Philadelphia Roll&Bowl

Ще один smart casual формат від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова.
В основі меню – найбільш популярні роли  в «американському стилі», тобто з великою кількістю делікатесних морепродуктів та риби, сиру Філадельфія та дуже яскравими соусами – манго, теріякі та інші – як відразу додаються до ролів. «Якірні позиції» в меню – це роли «Філадельфія», «Дракони» та навіть дуже незвичні роли без рису. Всі роли готують в кількох варіаціях: з лососем, тунцем, вугрем та тигровими креветками. Крім того, бувають варіанти з маринованим тофу. Крім того, в меню є популярні боули з рибою та морепродуктами, кіноа, крем-сиром, свіжими овочами та соусами. 
З цього можна утворювати нескінченну кількість комбінацій трендових healthy-став, які йдеально будуть пасувати і для ланчу, і для вечірки. 
А ще в меню з'явилися новинки: страви WOK, роли без рису, сендвічі та рибні стейки

Які заклади Philadelphia відкриті зараз?

Київ, Шота Руставелі, 10 
Київ, проспект Перемоги, 3
Київ, Берковецька, 6Б (Lavina Mall)

+1. Де з'явилася найновіша Philadelphia? В Києві на Позняках! 
Київ, Княжий Затон, 9

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

БПШ
Біляш. Пончики. Шаурма. Знову в справі! Тусовки стають безпечними, але залишаються такими ж драйвовими. 
До речі, у нас вже 5 видів шаурми! 5. І новенька смачнюща вегетаріанська - з бататом фрі. 
Київ, Велика Васильківська, 21
Київ, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)

+1. Де з'явився найновіший БПШ? В Києві на Антоновича! 
*І дуже скоро ще два нових заклади - на залічничному вокзалі та на Арсенальній!
Київ, Антоновича,  48

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

PINZARELLA
Тут фантастичні пінци, моцарела бар, тірамісу і ніколи не закінчується Prosecco. 
Київ, Велика Васильківська, 41
Київ, Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market)

Більше - у Facebook
Більше - в Instagram

Замовити доставку додому 

 

***

Доставку їжі від яких закладів зараз можна замовити?
Доставка 1 euro delivery працює по всьому Києву.  

Класичні ресторани: Chicken Kyiv, Канапа, Ватра, Oxota na OvetsБарсук, Любчик

 

Smart casual ресторани: Mushlya, DOGZ&BURGERZ, PINZARELLA, БПШ, Білий Налив, Канапка-бар, Philadelphia Roll&Bowl 

 

 

 

 

  

Партнери

 

Miele