- Головна
- Дмитро Борисов
- Сім’я ресторанів
- Доставка
- Новини
- Borysov Academy
- Франшизи та консалтинг
- Робота в Сім'ї
- Контакти
Кава - ранковий ритуал для багатьох. Тим паче, якщо йдеться про каву, по-справжньому смачну. Тож сьогодні я хочу поговорити про найбільш цікаві кавові напої, які можна приготувати просто вдома.
Джезва – металевий сосуд з тонкими стінками. Приготування кави у джезві вважається одним з найпопулярніших методів приготування кави у світі.
Як готувати?
Для однієї порції кави в джезві знадобиться близько 10 грамів кавових зерен вищого ґатунку. Найкраще обрати саме арабіку.
Перед приготуванням мелену каву у джезві потрібно замочити холодною водою та почекати 30-40 секунд. Потім заливаємо каву водою повністю – аж до найвужчої частини посудини.
Ставимо на вогонь, і за хвилину від початку обережно розмішуємо каву, прибираючи зайві частинки зі стінок.
Після цього гне сіпаємо аж до моменту готовності, аби не пошкодити структуру напою.
Кава буде готова за кілька секунд після кипіння. Саме в цей час потрібно зняти її з вогню та перелити в чашку. Можна насолоджуватись густою, свіжою вираженою кавою з яскравим смаком.
Кава буде готова за кілька секунд після кипіння. Саме в цей час потрібно зняти її з вогню та перелити в чашку. Можна насолоджуватись густою, свіжою вираженою кавою з яскравим смаком.
Тепер кілька слів про альтернативні методи приготування кави.
Цей метод потребує достатньої кількості часу та максимальної сконцентрованості, але в результаті ви отримаєте солодкий та в'язкий, темно-янтарний довершений напій.
В спеціальну воронку-дріппер вкладаємо паперовий фільтр, напередодні змочений гарячою водою. Засипаємо в фільтр приблизно 20 грамів кави крупного помолу і замочуємо в 50 мл води.
Потім протягом 2-4 хвилин проливаємо гарячу воду крізь фільтр по спіралі. Готовий напій витікає в чашку, яка знаходиться під пуровером.
Напій одразу готовий до споживання.
Цей метод використовується для швидкого готування класичної чорної кави в домашніх умовах. Ключовим словом є - швидко, адже за можна приготувати декілька хвилин дві порції кави..
Мелену каву крупного помолу засипаємо в аеропрес, заливаємо гарячою водою та даємо настоятись хвилину. Потім перемішуємо, закриваємо та надавлюємо руками на поршень аеропреса. Отримуємо в чашці надзвичайно ароматну каву.