Як створити унікальну концепцію ресторану

Як створити унікальну концепцію ресторану

Унікальна концепція потрібна майже кожному закладу. Саме вона допомагає відрізнятися від конкурентів. Крім цього, заклад повинен бути цікавим для потенційних гостей. А створення унікальної концепції допоможе підвищити рівень впізнаваності. Важливо відмітити, що «унікальність» може бути різною. Наприклад, унікальним ваш заклад може зробити швидкість приготування і видачі страв. До речі, коли ми відкривали «Білий налив» на ринку вже існувало багато схожих закладів. Тому ми зробили єдину ціну на всі позиції в меню  –  29 гривень. Також ми почали видавати їжу швидше за інших. З цього можна зробити висновок, що для того, щоб ваш заклад впізнавали – не обов'язково витрачати величезні гроші на маркетинг. Можна зацікавити людей унікальною концепцією.

Якщо ви вирішили відкрити заклад у класичному сегменті, наприклад, італійський ресторан, то навіть в контексті вже існуючих на ринку закладів ваш ресторан може стати унікальним. Наприклад, в Америці мігранти з Італії відкрили заклади, де готують все ту ж італійську їжу, але вже в новому форматі. Нью-йоркська піца  –  це яскравий приклад того, як можна переосмислити по-новому страви всім звичної кухні. За прикладом таких закладів можна створити і власний ресторан.

В контексті маркетингу також варто диференціюватися. Так, можна відкрити заклад з цікавим інстаграмним інтер'єром. Але важливо не забувати, що крім інтер'єру повинен бути ще й класний продукт, який ви пропонуєте гостям. Також варто звернути увагу на те, що ціна повинна бути на одному рівні з іншими закладами в цьому ціновому сегменті. 

 

Чи варто створювати унікальну концепцію – справа кожного окремого підприємця. Одні хочуть заробляти, інші - створювати щось креативне. Але незалежно від формату закладу найголовніше – це робити гостей щасливими.

 

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин