Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)

Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)

Друзі, сьогодні я поділюся з вами секретом швидкого приготування смачної, насиченої, із золотистою скоринкою качиної грудки просмаження Medium Rare.

Як вибрати качину грудку

Для початку потрібно вміти правильно вибрати качину грудку. Вага однієї грудки повинна складати приблизно 150-170 грам. Колір якісного продукту можна порівняти з кольором яловичини або свинини, він не повинен бути дуже темним. Грудка обов'язково повинна бути зі шкірою. Якщо ви купуєте качку в магазині, зверніть увагу, щоб на упаковці було зазначено, що це качка «по-пекінськи» або «угорка», призначена для швидкого приготування.

Тільки після підбору якісної качиної грудки можна приступати до самого процесу її приготування.

Процес приготування

Для початку на шкірі потрібно зробити неглибокі надрізи. Завдяки цьому розтопиться підшкірний жир, який згодом подарує качці золотисту скориночку.

Найкраще готувати страву на теппані - японському грилі, який може розігріватися до 350 градусів. Такий тип обсмажування дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин в продуктах. Але, насправді, не має значення, на якому нагрівальному приладі ви готуєте.

Спочатку потрібно підсмажувати сторону зі шкірою, оскільки так качка краще зазолотиться. Після цього качку потрібно перевернути на іншу сторону і трохи придавити, щоб вона смажилася рівномірно. Для прискорення процесу приготування раджу накривати грудку кашпо - кухонним пристосуванням з ручкою, що нагадує півсферу. Як варіант, також можна накрити мискою. Використання кашпо дозволяє підтримувати однакову температуру навколо грудки, в результаті чого качка приготується рівномірно.

Коли качка присмажилася і з іншого боку, бажано підпекти її бортики. Після цього трохи зменшуємо температуру підсмажування і поливаємо грудку соусом теріякі - солодким японським соусом. Після цього знову накриваємо кашпо. Таким чином качка промаринуется прямо під час готування, з неї піде зайва волога, а скоринка стане ще більш глянцевою.

В кінцевому підсумку виходить прожарка Medium Rare, яка є абсолютно безпечною для людини, оскільки температура м'яса всередині досягає значення в 65-75 градусів. Такої температури досить для того, щоб знищити все гіпотетично можливі небезпечні мікроорганізми.

Гарнірувати блюдо рекомендую сезонними овочами. На тепанні потрібно приготувати: краснокочанную капусту, помідори черрі, стручки квасолі і трохи кумквата - фрукта сімейства цитрусових.

Для подачі грудку потрібно нарізати на середні по товщині слайси, а до овочів на тарілку можна додати трохи бебі-шпинату, тобто молодого шпинату. Його потрібно покласти зверху на овочі, оскільки під впливом їх температури він теж дійде до потрібної кондиції . Тарілку зі стравою також можна прикрасити крапельками соусу.

Щоб подати страву більш ефектно, грудку можна присипати коричневим цукром і вже на очах гостей за допомогою пальника карамелізовати його. Смачного!

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин