Де навчатися ресторанному бізнесу

Де навчатися ресторанному бізнесу

Кожен ресторатор повинен постійно розвиватися і йти в ногу з трендами ресторанного бізнесу. Для цього варто читати книги на тему бізнесу та відвідувати різноманітні курси і тренінги. Особливо актуально це буде для рестораторів-початківців.

На жаль, в Україні дуже мало місць, де можна навчитися веденню ресторанного бізнесу. У закладах вищої освіти найчастіше вчать бути менеджером або технологом. Тому хочу поділитися власним досвідом і розповісти, де отримував знання я. Вже після відкриття декількох закладів я проходив курси в «Школі успіху Михайла Зельмана», яка знаходиться в Лондоні. Після цього я навчався в США. У Нью-Йорку ми вивчали, наприклад, не тільки теорію, а й відвідували заклади. Таким чином ми отримували практичні знання. Як мені здається, найкраще вивчати ресторанний бізнес в Європі або США. 

Сім'я ресторанів Діми Борисова зробила свій внесок в підвищення якості навчання ресторанного бізнесу в Україні. Декілька років тому ми запустили Borysov Academy (https://borysovacademy.com/), але, на жаль, зараз навчання у нас можливо тільки онлайн у зв'язку з карантинними обмеженнями. 

Що ж стосується книг  ситуація теж непроста. Існує дуже мало книг, які присвячені саме ресторанного бізнесу. Тому рекомендую почитати про створення бізнесу як такого. Як на мене, обов'язково варто почитати книгу «Бізнес в стилі фанк». Ця книга допомагає усвідомити, що бізнес можна робити з посмішкою на обличчі і отримувати задоволення від процесу його створення. Також рекомендую книгу під назвою «Від хорошого до великого». За допомогою цієї книги мені вдалося зрозуміти як структурувати і розвивати далі мій бізнес. 

Важливо не забувати, що ресторанний бізнес будується довкола їжі. Тому обов'язково потрібно почитати книги від всесвітньо відомих шеф-кухарів. В першу чергу хочу порекомендувати книги британського шефа Хестона Блюменталя. Він відомий тим, що готує страви молекулярної кухні і подає їх оригінальним чином. Також зверніть увагу на Девіда Чанка і його формат «MAMA FUKU». Його книги надихають дружнім підходом до викладу матеріалу.

Що ж стосується книг з покроковою інструкцією щодо відкриття ресторану  можу порадити нашу власну книгу «Як відкрити ресторан». У цій книзі ми подали алгоритми дій для тих, хто хоче відкрити власний заклад. Книга написана таким чином, що вона буде зрозуміла не тільки дорослим, але й підліткам.

 

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин