Чи варто відкривати ресторан у 2021 році

Чи варто відкривати ресторан у 2021 році

Протягом останнього часу ресторанний бізнес по всьому світу пережив і продовжує переживати досить складні часи. Карантинні обмеження все ще не зняті повністю, але вони вже не такі суворі, як були раніше. Від початку впровадження карантину багато закладів закрилися. І тільки зараз ресторанний бізнес почав відновлюватися. Гості повертаються в ресторани, з’являються нові формати. Але найголовніше питання, яке турбує рестораторів – чи варто відкривати власний заклад в 2021 році.

Мені здається, що цей рік є досить вдалим для того, щоб увійти в ресторанний бізнес. Бо всі кризові моменти відкривають нові можливості. Вартість «входу» в ресторанний бізнес зараз досить низька. Тому, якщо у вас є невелика сума грошей або ви знаєте де її взяти, то можете сміливо відкривати власний заклад. Адже, у часи до карантину ця сума «входу» була набагато вищою. Згідно законів економіки, всі процеси йдуть за своєрідною кривою, де є підйоми і спади. Зараз ми перебуваємо на етапі спаду, але статистика показує, що підйом вже розпочався. Тому саме зараз час дуже сприятливий. І ось чому:

1.    В оренду здається багато приміщень, а орендодавці погоджуються на лояльніші умови і знижують ставки оренди. 
2.    Є можливість викупити готовий ресторан, який з деяких причин закрився.

Якщо ви не готові ризикувати – вичекайте момент, коли ресторанний бізнес трансформується в щось нове. Але якщо ви чекаєте період, поки все вийде на своєрідне «плато», то я рекомендую вам відкривати заклади гібридного формату. Тобто, вже буде складно відкрити заклад, який буде працювати лише офлайн. Люди звикли до того, що вони можуть замовити доставку. Зважати треба і на те, що можуть бути введені нові обмеження і ваш заклад не зможе працювати. Тому, я рекомендую формувати таке меню, яке можна було би легко видавати на доставку. І, звичайно, створіть систему, яка дозволить вам здійснювати доставку у непередбачених умовах. 

 

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин