Готуємо з Дмитром Борисовим: місо-суп з морепродуктами (ВІДЕО)

Готуємо з Дмитром Борисовим: місо-суп з морепродуктами (ВІДЕО)

Друзі, сьогодні я розповім, як швидко і смачно приготувати азійський місо-суп з морепродуктами.

Для приготування місо-супу потрібно підготувати мікс морепродуктів: гребінці, креветки, філе дорадо. Щоб суп вийшов смачним і насиченим, потрібно вміти вибирати якісні морепродукти. Наприклад, гребінці бажано купувати не замороженими, а охолодженими. Один гребінець повинен важити приблизно 15-20 грам. Якщо говорити про креветки, то підійдуть тільки королівські або тигрові. В одному кілограмі має бути 16-20 підготовлених креветок. Зверніть увагу на те, що креветки потрібно почистити! Також для приготування супу філе дорадо має бути попередньо нарізано на слайси середніх розмірів.

Для приготування бульйону необхідно чотири столові ложки місо-пасти розбавити в літрі окропу. Після цього бульйон наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння. Для однієї порції місо-супу знадобиться півлітра бульйону. У тарілку додаємо два розрізаних навпіл гребінця, чотири двадцятиграмових слайси дорадо, розрізаних теж навпіл, і кілька креветок.

Бульйоном, що закипів, потрібно залити сирі, розрізані навпіл морепродукти. Таким чином вони приготуються прямо в тарілці. А суп, поки потрапить на стіл, стане прийнятної для вживання температури.

Не варто боятися, що морепродукти будуть сирими і небезпечними, оскільки для їх приготування і знищення всіх бактерій досить 55-65 градусів.

Важливим є те, що ні в якому разі не можна кип'ятити морепродукти разом з бульйоном, оскільки так вони стануть «гумовими».

Після цього в тарілку потрібно додати попередньо приварені і нарізані гриби шиітаке і хіяші вакаме - відварені водорості. Також, щоб додати контрасту, можна присипати суп зеленою цибулею. Для гостроти рекомендується додати 5-6 крапель соусу шірачі.

Ваш місо-суп готовий! Смачного!

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин