Поради від Дмитра Борисова: коли краще відкривати заклад по франшизі (ВІДЕО)

Поради від Дмитра Борисова: коли краще відкривати заклад по франшизі (ВІДЕО)

Друзі, сьогодні ми поговоримо про відмінності авторського ресторану та ресторану, відкритого по франшизі. Розберемося в тому, який варіант краще вибрати і в яких випадках.

Ідея

Відмінність авторського ресторану від ресторану, відкритого по франшизі, полягає в тому, що для авторського ресторану потрібна авторська концепція.

За статистикою, 10% людей вміють і хочуть генерувати ідеї. Щоб створити авторський ресторан, потрібно придумати унікальну концепцію, яка відрізнятиметься від інших на ринку. Якщо ж вам не властиво створювати щось нове, то в такому випадку для вас буде краще купити франшизу з готовою моделлю управління рестораном і просто втілити її в життя. Також ви можете найняти консультанта, який допоможе створити авторський ресторан або симбіоз авторської ідеї і готової моделі управління.

Досвід

Перед створенням авторського або відкритого по франшизі закладу варто звернути увагу на те, чи вистачить вам досвіду.

При відсутності підприємницького досвіду у вас буде більше ризиків, оскільки відкриття закладу – це ресурсномісткий процес. У багатьох випадках власних грошей не вистачає і їх доводиться позичати. Треба пам'ятати, що в фіналі потрібно буде нести відповідальність за ці гроші. Для того, щоб уникнути ризиків, потрібно повсякденно правильно розподіляти всі грошові витрати.

Якщо у вас відсутній підприємницький досвід, то у мене для вас є дві головні поради:
1. Ви повинні розуміти, що вся відповідальність лежить на вас.
2. Станьте експертом у своїй справі.

Франшиза – це хороший спосіб мінімізувати ризики, якщо у вас немає досвіду в підприємництві і ресторанному бізнесі. Разом з партнером ви будете покроково розбиратися у всіх сферах діяльності закладу.

Також ви можете скористатися консалтингом. В такому випадку вам допоможуть створити «з нуля» ваш заклад, а ви вже по налагодженій системі продовжите роботу самостійно.

Бюджет

При відкритті авторського закладу варто відштовхуватися від бюджету, який у вас є.

Швидше за все, тих грошей, які ви відклали на відкриття закладу, вам не вистачить. Запланований бюджет потрібно помножити на два, і тоді ви отримаєте приблизну вартість відкриття авторського закладу.

У випадку з франшизою, у вас буде конкретний список того, що буде потрібно, на всі 100%. Франшиза буде вигіднішою для тих, хто відкриває заклад, але при цьому має обмежений, конкретний бюджет.

Дякую за увагу, друзі! Більше про консалтинг та придбання наших франшиз ви можете дізнатися на franch.borysov.com.ua.

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин