Джезва, пуровер, аеропрес: як готувати каву вдома

Кава - ранковий ритуал для багатьох. Тим паче, якщо йдеться про каву, по-справжньому смачну. Тож сьогодні я хочу поговорити про найбільш цікаві кавові напої, які можна приготувати просто вдома.

Кава у джезві

Джезва – металевий сосуд з тонкими стінками. Приготування кави у джезві вважається одним з найпопулярніших методів приготування кави у світі.

Як готувати?

Для однієї порції кави в джезві знадобиться близько 10 грамів кавових зерен вищого ґатунку. Найкраще обрати саме арабіку.

Перед приготуванням мелену каву у джезві потрібно замочити холодною водою та почекати 30-40 секунд. Потім заливаємо каву водою повністю – аж до найвужчої частини посудини.

Ставимо на вогонь, і за хвилину від початку обережно розмішуємо каву, прибираючи зайві частинки зі стінок.

Після цього гне сіпаємо аж до моменту готовності, аби не пошкодити структуру напою.

Кава буде готова за кілька секунд після кипіння. Саме в цей час потрібно зняти її з вогню та перелити в чашку. Можна насолоджуватись густою, свіжою вираженою кавою з яскравим смаком.

Кава буде готова за кілька секунд після кипіння. Саме в цей час потрібно зняти її з вогню та перелити в чашку. Можна насолоджуватись густою, свіжою вираженою кавою з яскравим смаком.

Тепер кілька слів про альтернативні методи приготування кави.

Пуровер

Цей метод потребує достатньої кількості часу та максимальної сконцентрованості, але в результаті ви отримаєте солодкий та в'язкий, темно-янтарний довершений напій.

В спеціальну воронку-дріппер вкладаємо паперовий фільтр, напередодні змочений гарячою водою. Засипаємо в фільтр приблизно 20 грамів кави крупного помолу і замочуємо в 50 мл води.

Потім протягом 2-4 хвилин проливаємо гарячу воду крізь фільтр по спіралі. Готовий напій витікає в чашку, яка знаходиться під пуровером.

Напій одразу готовий до споживання.

Аеропрес

Цей метод використовується для швидкого готування класичної чорної кави в домашніх умовах. Ключовим словом є - швидко, адже за можна приготувати декілька хвилин дві порції кави..

Мелену каву крупного помолу засипаємо в аеропрес, заливаємо гарячою водою та даємо настоятись хвилину. Потім перемішуємо, закриваємо та надавлюємо руками на поршень аеропреса. Отримуємо в чашці надзвичайно ароматну каву.

Останні статті

Яким буде ресторанний ринок у 2025 році
Жов 08, 2021 • Час читання: 1.1 мин
Де навчатися ресторанному бізнесу
Жов 07, 2021 • Час читання: 1.4 мин
Чи варто відкривати ресторан у 2021 році
Жов 07, 2021 • Час читання: 1.2 мин
Як створити унікальну концепцію ресторану
Жов 05, 2021 • Час читання: 1.1 мин
Мода чи феномен: Дмитро та Олена Борисови про майбутнє української кухні
Лют 25, 2020 • Час читання: 2.9 мин

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин

Партнери