«Я би зробив краще»: 5 моментів, які не подобаються рестораторам в гостях (ВІДЕО)

«Я би зробив краще»: 5 моментів, які не подобаються рестораторам в гостях (ВІДЕО)

Привіт, друзі! Цього разу ми поговоримо про те, що не подобається нам, рестораторам, в гостях.

1. Чомусь вважається, що, коли мова заходить про футбол, лікуванні застуди і, чомусь, ресторанну справу, ми всі з вами — експерти. Тому часто, коли ви берете меню, коли приносять страву, ви починаєте говорити, що зробили б це краще, або даєте поради шеф-кухарю. Ви — наші гості, яких ми не називаємо клієнтами, тому що наша справа — це бізнес гостинності. Мається на увазі, що ви приходите в наш ресторан, який ми відчуваємо, як наш дім. Ми створили цей інтер'єр, меню і формат, звичайно ж, для вас, але в тому числі і для себе. В цілому ж ми очікуємо, що ви приймете те, що ми вам готуємо, так, як воно є. І чекаємо, що ви приймете наше бачення.

2. Чомусь в пострадянських країнах заведено так, що гість, приходячи в ресторан, вважає, що все обертається навколо нього. Дуже сильно дратує рестораторів, коли гість сам вибирає собі місце і не дізнається, зарезервовано воно чи ні, хоча насправді на цей столик може бути черга з резервів. Але саме в таких ситуаціях часто гість вважає, що йому повинні приділяти уваги більше, ніж іншим гостям.

3. Наступна ситуація дратує не тільки рестораторів, але і гостей. Суть її в тому, що найближчий співробітник ресторану повинен миттєво реагувати на запити гостя. Наприклад, коли ви «чіпляєте» будь-якого офіціанта, який проходить поруч, щоб в черговий раз ви щось хочете дозамовити або ж просто запитати, але при цьому хочете, щоб офіціант виконав все в найкоротші терміни. Насправді, так це не працює, оскільки, швидше за все, цей офіціант обслуговує інший столик. Офіціант не повинен обслуговувати ваш столик, так як у нього є інші обов'язки. А ваш офіціант дійсно підійде і доприйме ваше замовлення, так як це його відповідальність на рівні системи ресторану.

4. Наступний момент часто призводить до негативних відгуків і навіть конфліктів в ресторані. Я маю на увазі колективне відвідування ресторану. Чомусь у нас вважають, що відвідування великою компанією — це благо для ресторану. Але насправді, велика кількість гостей, які приходять в ресторан без попереднього замовлення, — це проблема. Особливо починається вона, коли всі замовляють різні страви і при цьому вказують свої корективи і побажання. Іноді, навіть якщо передзамовлення було оформлене, ресторану буває складно все встигнути, тому будьте готові, що вам порахують + 10% сервісного збору. Насправді це нормальний ресторанний етикет, хоча багато гостей цього не розуміють.
Також складності в роботі з великими компаніями додає той факт, коли після прийому їжі кожен просить окремий рахунок. Насправді це дуже складно зробити.

5. Суб'єктивні відгуки гостей часто дуже дратують і ображають рестораторів. Зараз, згідно зі статистикою Facebook, Україна лідирує за кількістю негативних відгуків у всьому світі. У своїй більшості ці суб'єктивні коментарі не несуть ніякої корисної інформації для того, щоб ресторан міг поліпшити свою роботу, стати більш комфортним для гостей.

Друзі, щоб уникати конфліктів, рекомендую нам поважати один одного, розуміти, що ресторан не знаходиться в вашому підпорядкуванні, а бачення закладу шеф-кухарем і ресторатором має право на існування. Ми повинні розуміти, що всі перебуваємо на одному рівні — всі ми прості люди. Давайте вести конструктивний діалог і поважати один одного. Дякую за увагу!

Популярні статті

Ціни в ресторані, кафе, барі: як правильно розрахувати і не прогоріти (ВІДЕО)
Лип 24, 2019 • Час читання: 2 мин
9 помилок сервісу в ресторанах: що дратує гостей найбільше (ВІДЕО)
Бер 12, 2019 • Час читання: 3 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Готуємо з Дмитром Борисовим: як вибрати м'ясо для шашлику, стейка і буженини (ВІДЕО)
Травень 03, 2019 • Час читання: 2.3 мин