Як сформувати меню ресторану —  поради від Дмитра Борисова

Як сформувати меню ресторану — поради від Дмитра Борисова

Привіт, друзі! Сьогодні я дам свої рекомендації, яким чином потрібно складати меню ресторану.

Почнемо з меню в закладах середньої та вищої категорії.

1. Меню повинно бути логічним. Це означає, що меню повинно відповідати концепції вашого закладу.

2. У меню не повинно бути більше 60 позицій.

3. Меню повинно складатися з ключових блоків. У меню повинні бути 6 основних груп страв: «Холодні закуски», «Гарячі закуски», «Салати», «Супи», «Основні страви» і «Десерти».

4. У кожному розділі має бути не більше 10-15 позицій. Тільки в такому випадку вдасться якісно і швидко готувати їжу.

Меню в FAST CASUAL FORMAT & ONE EURO BAR кардинально відрізняється. У таких форматах закладів потрібно дотримуватися «монопродуктової філософії». Вона полягає в тому, що якщо у вас добре виходить готувати 1-2 страви, то потрібно продавати тільки їх. Завдяки такому підходу вдається швидко і якісно обслуговувати гостей.

Дякую за увагу, друзі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧЕРГА ЯК У БОРИСОВА: ЯК ВІДКРИТИ РЕСТОРАН З ВИСОКОЮ ВІДВІДУВАНІСТЮ (ВІДЕО)

Популярні статті

Готуємо з Дмитром Борисовим: качина грудка з овочами за 10 хвилин (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.6 мин
Від носа до хвоста: субпродукти в ресторанах
Лют 25, 2019 • Час читання: 3.1 мин
Поради від Дмитра Борисова: як знайти, організувати і утримати персонал ресторану
Чер 04, 2019 • Час читання: 2.3 мин
5 помилок ресторатора-початківця (ВІДЕО)
Бер 01, 2019 • Час читання: 1.7 мин

Партнери

 

Miele
Torero